2019. 08. 04., vasárnap, 11:45

Hangtompítóval és fegyverrel a kocsiban korzóztak - Lekapcsolták őket a zsaruk

A rendőrök az előzetes bűnügyi információk alapján összehangolt akciót szerveztek a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2019. augusztus 3-án dél körül. 

 

Az egyenruhások Héreg belterületén igazoltattak egy gépkocsivezetőt és két utasát. A jármű átvizsgálása során a motortérben egy lőfegyvert és egy hangtompítót találtak, amiket lefoglaltak. A beszerzett adatok szerint egyik személy sem rendelkezett a fegyver tartásához szükséges hatósági engedéllyel. A 23 éves bolhási nőt, valamint a 26 éves nagykorpádi és 32 éves mikei férfit elfogták és előállították a Tatbányai Rendőrkapitányságra.

 

 

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 72 éves héregi lakos is, akitől a feltételezett elkövetők a fegyvert vásárolták. A férfi ingatlanának átvizsgálása során lőfegyvert és lőszereket találtak és foglaltak le.

 

 

A nyomozók a négy személyt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 32 éves és a 72 éves férfiakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak lakhelyen tartott kutatás alkalmával pedig további lőfegyvereket és lőszereket találtak.

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: