2019. 08. 01., csütörtök, 16:13

Itt a mobilok új generációja? - Érintés nélkül irányíthatod telefonod

Ugyan sokan hasznos funkciónak tartják máig az elmúlt évek legnagyobb slágerét, az arcfelismerős feloldást, addig a Google egy olyan szabadalommal állt elő, ami könnyen felforgathatja az okostelefonok piacát.

Régen az volt a menő, minél kisebb a telefonod, majd pedig ha kinyithatós! Ezt követte az érintőképernyős, majd az okostelefonok armadája, egy kamerás, két kamerás, három kamerás, hajlítható, arcfelismerős, vízálló és napestig sorolhatnánk. Azt hittük, már nincs olyan funkció, amit egy telefonba bele lehet zsúfolni, és még hasznos is lenne, ám a Google újítására még mi sem számítottunk, épp ezért lepett meg, hogy ez valóban egy hasznos funkció lehet!

A keresőóriás bemutatta a Soli nevű mozgásérzékelő radarját, amelyet már be is épített legújabb modelljébe, a Pixel 4-be. De mire is jó ez pontosan? Hát arra, hogy a telefonunkat úgy tudjuk majd irányítani, hogy ahhoz hozzá se kelljen érnünk. Egy egyszerű intéssel elintézhetjük az alapvető funkciók nagy részét, leállíthatjuk a riasztásokat, némíthatjuk a hívásokat, átugorhatjuk a zeneszámokat, hangosíthatunk és amit csak el tudunk képzelni.

A Soli tulajdonképpen egy konkrét kapcsolat nélküli kapcsolattartás, amely a Google szerint az okostelefonok egy új generációját hozhatja el, ráadásul folyamatosan tanulni és fejlődni fog az algoritmus, így az idő múlásával csak egyre jobbá fog vállni.

 

Menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: