Ilyen menő InterCity+ vonatokkal csapathatjuk mostantól a Balatonon

2019. 07. 31., szerda, 09:57

Ilyen menő InterCity+ vonatokkal csapathatjuk mostantól a Balatonon

Elkészült az első 20 új generációs InterCity-kocsi, melyek a képek alapján nagyon menőre sikeredtek. Az új IC+ kocsikkal a Keszthelyre közlekedő Balaton expresszvonatokon is találkozhatunk a déli parton.

Végre USB és használható internet!

Ezekben a kocsikban a laptopok, mobileszközök működéséhez szükséges energiát elektromos és USB-s csatlakozók biztosítják, a kikapcsolódást vagy a munkavégzést vezeték nélküli internet segíti. A GPS-vezérelt, fedélzeti audiovizuális utastájékoztató rendszer pontos tájékoztatást ad a vonat helyzetéről, a biztonságról pedig belső videófelügyeleti rendszer gondoskodik.

 

A gyerekes családokra, bringásokra is gondoltak

A több célra felosztott belterű kocsikban 47 ülőhely van, de lesz 3 kerekesszékesek számára kijelölt hely is. Az ülőhelyek foglaltságát elektronikus rendszer jelzi. Két családi szakasz található rajta, öt-öt üléssel és tárolóval a nagyobb csomagoknak, összecsukott babakocsiknak; az akadálymentesített mosdókban pelenkázó is lesz. A kerékpár szállítására nyolc helyet alakítanak ki; külön érdekesség, hogy a kocsik levegős rendszeréből a gumiabroncsokat is felfújathatják a biciklisek, de az elektromos kerékpárok, illetve a kerekesszékek töltésére alkalmas dugaszoló aljzatok is lesznek a járműveken.

Nemrég újra bevezette a büfékocsikat a MÁV, erről itt és itt írtunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: