2019. 07. 16., kedd, 10:07

Július végéig biztosan nem készül el a fonyódi szabadstrand

Júniusban álltak neki - mikor már igazi strandidő volt - 5 déli parti balatoni városban a szabadstrandok felújítási munkálatainak egy későn kiírt pályázat eredményeképpen. Ugyan vannak helyek, ahol van esély arra, hogy július közepére elkészülnek a felújítások, ám úgy tűnik, Fonyódon ez még várat magára, és ahelyett, hogy a szabadstrand az ígéretekhez híven a nyári szezonra elkészült volna, valószínűleg augusztusra lesz majd csak újra a fürdőzőké. 

 

A fürdőhelyeken uralkodó katasztrofális állpotokról mi is beszámoltunk, hiszen június végén még a strandolni vágyóknak kerülgetniük kellett a munkagépeket, és az építőanyagokat egyaránt. Jelenleg több helyen folynak még a munkálatok, ám az Árpád part volt talán a legkritikusabb az összes közül, mivel itt végig fel kellett túrni a területet, egy futópálya kialakítása végett. 

 

 

A felújítási munkálatokat mostanában sokszor meg kellett szakítani a szakadó eső miatt, így a június 30-i dátumról első körben július 15-re módosították a strand elkészülésének határidejét. Ám ezt sem sikerült tartani, és a jelenlegi állás szerint teljes egészében július 31-re ígérik a befejezést, hiszen a csúszások miatt Fonyód, Lelle, Boglár, Fenyves és Máriafürdő is ezt a dátumot kapta arra, hogy a pályázatban kiírt fejlesztéséket teljesítsék. 

 

 

Kíváncsian várjuk, hogy augusztusra tényleg elkészülnek e ezek a strandok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: