2019. 07. 15., Hétfő, 12:04

2+1 új Dél-Balatoni étterem, melyeknek a bakancslistádon a helyük!

A vérbeli gasztroturisták talán azt gondolják nem tudunk újat mutatni, ehhez képest a nyári szezon Balatonján igencsak kapkodni kell a fejünket, ha lépést akarunk tartani a történésekkel. Mutatunk is három új helyet, melyeket kár lenne kihagyni 2019-ben.

Padlás Bisztró, Fonyód

Május 24-én, az egykori Balaton Áruház tetőterében nyitott az elegáns Padlás Bisztró. A 100 fő befogadására alkalmas, csodás panorámát magáénak tudó vendéglő a déli part legmodernebb konyhatechnológiájával rendelkezik. 

Egy Angliából hazatért séf, Várszegi Ben dolgozik kollégáival a látványkonyhában, az étlapjuk letisztult, az öt előétel mellett mindössze nyolc főétel szerepel a kínálatban, de hétköznapokon napi menü is kapható náluk. 

Padlás Bisztró Facebook

Kiskert Vendéglő, Siófok

A Kiskert megálmodói, Südy Ágnes és Horváth Szilárd előzőleg a balatonszemesi Kistücsökben dolgoztak, mint szakács és főpincér. Siófok Széplakon, májusban nyitották meg a Kiskertet, melynek kerthelyiségét előzőleg teleültették növényekkel, igazán kedves hangulatot létrehozva.

Magyaros ételek készülnek náluk magas minőségben, kis csavarral, mint gulyás, lecsó, főzelék, gyümölcsleves, rántott hús. 

Kiskert Facebook

+1: Hableány, Badacsonytomaj 

Ugyan nem a Balaton somogyi oldalán található, mégis érdemes ajánlásra az új Hableány, hiszen egy igazi ikonról van szó, mely ráadásul a kaposváriak által leginkább favorizált helyen, Badacsonytomajban található. Több mint egy évszázados történelmét folytatta június 15-től a Hableány, mely többfunkciós intézményként tért vissza: borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér egyben. 

A borbárban a pincészet mind a 20 tételét megkóstolhatjuk, az étteremben pedig a street food helyett egy elegánsabb bisztrókonyha lett az irány.

Hableány Facebook

Jártatok már valamelyikben? Kommentben várjuk a beszámolót!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: