2019. 07. 04., Csütörtök, 13:39

Kaposváriként az ország legszebb lányai közt - A Miss World Hungary döntősével, Banicz Noémivel beszélgettünk

Még csak 21 éves, de már megmérettette magát az egész ország előtt, hiszen a legnagyobb magyar szépségverseny, a Miss World Hungary legszebb 16 lánya közé került a kaposvári Banicz Noémi. Nem csak szép, de okos, talpraesett és céltudatos is. Ezúttal alaposan kikérdeztük az élményeiről és a jövőbeni terveiről.

Mikor kerültél közelebbi kapcsolatba a kifutóval? Gyerekkorod óta modellkedsz?

Nem, én mindössze csak nagyjából 5 éve foglalkozom modellkedéssel, de ez mindig is csak hobbiként volt jelen az életemben, most sem lesz ez másképp.

Az első szépségversenyed volt?​

Ugyan nem az első, de a legnagyobb az biztos. Sokan biztattak, hogy kellene jelentkeznem a Miss World Hungary szépségversenyre, végül beadtam a derekam és elküldtem a jelentkezésem. Ez ugyebár a leginkább szakmai vonalon futó, és országosan valamint nemzetközileg is a leginkább elismertebb verseny itthon, így nem bántam meg, hogy jelentkeztem, meg amúgy is úgy voltam vele, hogy már 21 éves vagyok, nem mondhatják azt, hogy túl fiatal vagyok és tapasztalatlan, hát megpróbáltam.

Hogy zajlott a jelentkezés és a casting?

Online kellett jelentkezni, képeket kellett beküldeni, majd érkezett az e-mail, hogy mikor kell menni Budapestre. Szerencsére ez a casting mindössze egy napos volt, nem húzódott el napokig mint a többi versenyen, a nap végére már tudtuk is, hogy kik kerültek be. 350 lány érkezett a helyszínre, majd ezt redukálták le előbb 50-re, majd meglett a TOP 20, amibe hihetetlen, de én is bekerültem. 

Meglepett?

Őszintén szólva inkább érzelmi hullámvasút volt. Boldog voltam, örültem, majd beugrott mennyi felkészüléssel és munkával fog járni, te jó ég.

Aztán jött a hírhedt tábor Siófokon.

Igen, de előtte még fel kellett mennünk a fővárosba egy napra, hogy leforgassuk az image filmünket, valamint elkészüljenek a hivatalos fotók. Ezek után mentünk a Balatonra két hétre. Az nagyon durva volt.

Edzés, próbák, edzés próbák?

Nagyjából. Minden reggel edzéssekkel kezdtünk reggel 7-kor, aztán reggeli, különböző próbák, sajtómegjelenések, fotózások szóval volt ott minden bőven. Nem hiszed el de 4-5 órákat aludtunk átlagban, volt olyan nap, amikor másfél órát alig sikerült.

Nem úgy van, hogy a kialvatlanság árt a szépségnek?

Itt ez nem számított. Mindegy volt ki mennyit alszik, reggelre mindenkinek el kellett készülnie, a legszebb énjét hoznia. Sajnos még a verseny előtt se tudtuk magunkat normálisan kipihenni, hiszen Pesten az élő adás előtt az MTVA székházban a próbák is elég hosszúak és megterhelők voltak.

És milyenek voltak a csajok? Jól kijöttetek?​

Tudom, hogy ez sablon dumának hangzik de tényleg nagyon jól éreztük magunkat együtt. Mindenki kedves és aranyos volt, értelmesek és intelligensek voltak egytől-egyig, jó volt velük elbeszélgetni, elütni az időt. Megbeszéltük, hogy találkozunk is a nyáron, 4-5 lánnyal pedig továbbra is tartjuk folyamatosan a kapcsolatot.

És akkor jött az élő show. Hogy bírtad, volt izgalom?

Az volt a legjobb része! Az élő showt abszolút pozitívan éltem meg, bár előzetesen azt hittem izgulni fogok a rengeteg ember, az élő adás és a sok kamera láttán. Bennem volt, hogy nem hibázhatok, nem bénázhatok de aztán jött egy olyan adrenalin löket, a tudat, hogy erre készülünk már hetek óta, hogy minden flottul ment. Nagyon jó volt, élveztem minden percét!

A közösségi médiában sokan megdicsérték az egyik ruhádat, érdekes darab volt.

Igen a kreatív tour ruha sokaknak megtetszett, de én talán még jobban imádtam. Őszinte leszek, mikor mondták, hogy minden versenyzőnek más és más tervező csinálja majd a ruháját látatlanul, kicsit aggódtam, hiszen elég nagy lehetett a kontraszt ruha és ruha között. Csak gondold el, egy estélyi ruha sokkal inkább úgymond “királynősebb” mind egy sima, egyszerűbb darab, így akár hátrányba is kerülhetett az, aki olyan ruhát kapott ami nem passzolt teljesen hozzá. Én szerencsésnek érzem magam, mikor megláttam ezt a csili vili dögös kis darabot, amely Kerényi Virág keze munkáját dícséri, teljesen elaléltam. Mindenki imádta!

Abszolút megérdemelte a három lány, én mindegyiküket nagyon kedvelem, örültem a sikerüknek, többször is gratuláltam nekik. Szerintem hallani fogunk még róluk!

Te hogy élted meg?

Azt gondoltam, hogy majd biztos sírni fogok, ha nem olyan eredményt érek el, mint amilyet képzeltem magamnak, de aztán mikor kiestem egy pillanatig se szomorkodtam sőt.

Ahelyett, hogy összeomlottam volna, fellélegeztem, öröm futott át rajtam, és elégedett voltam, hogy idáig eljutottam.

Egy dolgot viszont sajnáltam, hogy a végső estélyi ruhámat nem vehettem fel. Ebből kiderül, hogy mit érzek a ruhák iránt nem? 

Milyenek voltak a visszajelzések? Barátok, ismerősök, család?

Huhh, el sem tudnád képzelni mennyi üzenetet kaptam. Gratulációk lepték el a közösségi profiljaimat, nem is gondoltam volna, de csomóan indítottak petíciókat is, buzdították az embereket, hogy szavazzanak rám. És nem csak az ismerőseim, szerte az országból, számomra teljesen ismeretlen emberek is. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki nekem drukkolt, nagyon megtisztelő.

Hogyan tovább? Érkeztek megkeresések?

A versenynek hála több megkeresés is érkezett, a legtöbb más és más csatornáktól ilyen újonnan induló, vagy már futó reality műsorokba. Ezek engem nem érdekelnek, nem vonzanak nem is fogadtam el őket, maradnék a modellkedésnél. Fotózásokra Budapestre és Kaposvárra kaptam meghívást, így továbbra is maradok itthon, hazai körülmények között, az eredeti ügynökségemnél, velük fogjuk majd járni a környéket nyáron.

Lesz azért pihenés is?

Persze, érzem is magamon, hogy kicsit ki kellene kapcsolódni. Tervezünk több nyaralást is, Horvátország és a Balaton az úti cél, aztán nagyjából ennyi, hiszen a fele már majdnem elment a nyárnak. Lesz azért kis munka is, de nem szeretném túlzásba vinni.

És hogy tervezed a jövőd, maradsz a modellkedésnél, vagy más pályán szeretnél mozogni?​

Nos, tervek azok vannak bőven, főleg a sport és a szépségipar vonz, a modellkedés számomra ezek után is csak hobbi marad. A sportos jövőm edzőként tudom elképzelni, Pestre vagy Pécsre szeretnék menni továbbtanulni ezen a vonalon. Gyerekkorom óta atletizálok, úszok és búvárúszok kaposvári egyesületeknél, így nem csoda, ha a sport világa jobban vonz. 

Említetted a szépségipart is.​

Igen, a kozmetikai vonalat már korábban elkezdtem, a szempillastylist már meg is van, de bőven van még mit tanulnom.

Szeretnék több lábon állni, tanulni és megtervezni mindent, de őszintén szólva most még nem nagyon vannak egyben a dolgok.

Kimerített a verseny?​

Igen, ez a néhány hét elég kemény volt, így most a nyáron kipihenem és összeszedem magam, aztán jöhetnek a tervek a továbbiakról. 

Legyen úgy!

Sok sikert kívánunk a jövőben Noéminek, és gratulálunk az eredményhez!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: