A csoki olyan mintha hideg táblacsokiba harapnál - Lemeóztuk a Gard'Ann fagyikínálatát

2019. 06. 28., Péntek, 09:55

A csoki olyan mintha hideg táblacsokiba harapnál - Lemeóztuk a Gard'Ann fagyikínálatát

A Fő utcai Gard'Ann cukrászda süteményeivel már belopta magát a kaposvári szívekbe, a nyári szezonra ugyanezt kísérlik meg fagyi szelekciójukkal is. Vajon sikerül nekik? Egy fagyiteszttel igyekeztünk kideríteni.

Aki szereti a jó fagyit, keresi is az új fagyizókat, a tesztelgetések közben azonban legalább annyi bosszúság érhet minket, mint örömteli pillanat. Lassan alaptétel, hogy ha jó fagyit akarsz, menj el egy kézműves fagyizóba. De a "kézműves" kifejezés is kezd elcsépeltté válni, mi viszont szeretnénk nektek segíteni az eligazodásban, ezért is kóstoltuk meg magunk a Gard'Ann kézművesként hirdetett fagyijait. 

Hogy ezek a helyben készült nyalnivalók valóban azok, aminek mondják őket, arról a pultban lévő 16 íz pasztell színe árulkodik, nyoma sincs az adalékanyagokról harsogó, rikító árnyalatoknak.

Úgy tűnik, mind a gyümölcsös, mind a tejes-tejszínes alapú fagylaltok között próbáltak kedvezni a tradicionális ízek kedvelőinek és az újdonságokat keresőknek is, így a jól ismert csoki-puncstól a különlegesebb mixekig mindenféle izgalmas íz megtalálható a kínálatban. 

A törzsvendégek tudják, hogy minden sütemény Horváth Annamária cukrász kezei által helyben készül, aki jó szokását a fagyiknál is megtartotta, így minden összetevőt firtató kérdésünkre magabiztosan válaszolt. Kiderült, hogy a puncshoz - ami általános színvonalát tekintve akár riasztó is lehetne - valódi rumot használ, amire így nyugodtan ráakaszthatjuk a békebeli jelzőt.

Tovább merülve gyerekkorunk kedvenc ízeiben, egy nyalás után kiderítettük, hogy a csokoládé sem érdemtelenül lett napok alatt az egyik favorit, olyan mintha hideg táblacsokiba harapnánk. 

Rövid úton sláger lett a banán-lime-gyömbér gyümölcsmix is, amit kóstolva ennek okait nem is kell tovább keresni: külön-külön is kiérezni belőle a gyümölcsöket, az enyhén csípős gyömbérrel pedig egy nagyon eltalált, frissítő egyveleg. A kóstoltak közül kiemelnénk még a sóskaramellás-fehércsokit és a madagaszkári étcsoki-mogyorót, melyek a tejes alapú, tömény ízek kedvelőinek fognak boldog perceket okozni.

A teljes kínálat: citrom, vanília, csokoládé, puncs, almáspite, sóskaramellás fehércsoki, zöldalma, menta-lime, málna, eper, mangó-maracuja, madagaszkári étcsoki-mogyoró, szilvásgombóc, sárgadinnye, banán-lime-gyömbér, pisztácia, sztracsatella, somlói galuska.

A gyümölcsös fagyik gyümölcsösek, a tej alapúak sűrűek és karakteresek, mindegyik általunk kóstolt íz magas minőségű. Nyugodtan vegyétek célba a Gard'Ann-t ha jóféle kenetekre vágytok a nyári hőségben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: