2019. 06. 26., Szerda, 10:53

Egyre nő a városban az üzletek és házak elé kirakott kutyaitatók száma

Június közepén valami olyan kezdeményezés elindult Kaposváron is, ami külföldön már évek óta működik. 1-2 bolt előtt megjelentek a kutyaitatók, hogy a kánikulában négylábú barátaink is csillapíthassák szomjúságukat. Az elmúlt két hétben városkánkban nőtt azon üzletek száma is, ahol ilyen itatóval várják az elhaladókat. 

Alapvető szükséglete a kutyusoknak, főleg ebben a hőségben, hogy megfelelő mennyiségű vízhez jussanak, így mi sem jön jobban, mint sétáltatáskor a kirakott itató, amihez odafutva csillapíthatják szomjukat. 

A városban először a Kovács ABC előtt találtunk ilyen tálat kirakva, majd a Damjanich utcában a vegyesbolt is csatlakozott, illetve a Pamacs Állat és Eledelnél is látni hasonlót. 

Az elmúlt két hétben pedig nőtt azon üzletek, szépségszalonok és kávézók száma, ahol fixen kirakott itatóval várják az ebeket, ilyen például a Cafe Frei, a Nail2U sőt, az Eleven Kultúrbisztróban például vízszűrővel előállított vizet raktak ki a csahosoknak. 

Arra is találni példát, hogy a családi házak elé kerül ki egy bödön, amiben a szomszédok vagy az arra járó kutyasétáltatók kutyái belekortyolhatnak. 

Emellett minden gazdit arra biztatnánk, hogy vigyen magával minden esetben ebben a kánikulában vizet, hiszen az állatkák könnyen dehidratálttá válhatnak, aminek a jeleit könnyen észrevehetjük rajtuk - ilyen a folyamatos lihegés, illetve letargikussá válnak és a véres szem is lehet egy árulkodó jel. 

Ha ti is tudtok hasonló üzletet osszátok meg velünk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: