2019. 06. 20., Csütörtök, 15:22

Taroltak a kaposvári pálinkák a Parlamentben!

Hatalmas sikert arattak a kaposvári GáBor és Pálinkaház termékei az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen.

Az idei évben 334 nevezett pálinkát vizsgáltak meg a bírák még Sümegen, az ország legrangosabb pálinkaversenyén. Ugyan országszerte rendszeresen szerveznek ilyen versenyeket, ám Magyarországon ez a legnívósabb és a szakértők által leginkább elfogadott megmérettetés. Ez az egyetlen, melyre csak kereskedelmi forgalomba helyezett, zárjegyes, nagy mennyiségben főzött pálinkák nevezhetnek.

Egyedüli kaposváriként, a két éve nyíló GáBor és Pálinkaház saját termékei is bekerültek a megmérettetésre, ahol nívós eredményekkel zártak. A városkánkban főzött különlegességeket már magunk is rengetegszer kóstoltuk, így nem lepődtünk meg a sikereken, melyre bőven rászolgált már a csapat.

Az eredményhirdetésre csütörtökön a Parlamentben került sor, ahol átvehették az összesen hat elismerést Gáborék. Bronz minősítést nyert a Golden alma és a Vilmoskörte, Ezüst minősítésben részesült az Irsai Olivér és a Packham’s Triumph, de leginkább a két, Arany minősítést érdemlő termékükre lehetnek büszkék, amelyet a Lepotica szilva és a Kajszibarack kapott. A városban egyébként az üzletükben, és az Eleven Kultúrbisztróban kóstolhattok bele a díjnyertes termékeikbe. 

Gratulálunk, erre iszunk egyet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: