2019. 06. 18., Kedd, 10:12

Térképen szedték össze, hol juthatunk ingyen vízhez - Kaposváron 22 helyet jelöltek meg

Az előttünk álló nyáron még nagy hasznát vehetjük ennek a szolgáltatásnak.

Egy webes felületnek hála, bárhová is vetne minket a nyáron a sors, pontosan fogjuk tudni, hol juthatunk azonnal egy kis vízhez. A kozkutak.hu oldal összegyűjtötte az ország minden olyan vízlelőhelyét, ahol ingyenesen szürcsölhetünk pár kortyot.

A térképen minden közkút és forrás meg van jelölve, de felhívja a figyelmet az olyan forrásokra is a szolgáltatás, amelyekből nem lehet inni. Kaposváron és közvetlen vonzáskörzetében 22 helyet jelölnek meg, ezek nagy része a belvárosban található, de van olyan is, ami nekünk például még sosem szúrt szemet.

A szolgáltatás általunk csak még jobb lehet, hiszen bejelölhetünk olyan új ivókutakat, amiket még nem jelez a rendszer, de felhívhatjuk a szolgáltató figyelmét az olyan helyekre is, amelyeken már nem található ivókút, bár még jelezve van. A térképen bejelenthetjük az olyan egységeket is, ahol ingyen töltik meg vízzel kulacsainkat, igaz ezekből még nagyon kevés található az országban.

A felületet nem csak a weben, de alkalmazáson keresztül is elérhetjük (iOS / Android), amely a nyáron még nagyon hasznos lehet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: