2019. 06. 13., csütörtök, 15:01

Nagyba voltak a fiúk - Lopott adatokkal vásároltak több milliós értékben

Cifra csalássorozatot göngyölítettek fel a kaposvári nyomozók. Egy 17 éves srác női profillal csalt ki férfiakból adatokat, azokat felhasználva rendeltek termékeket több milliós tételben különböző oldalakról, majd a kézbesítő futár segítségével bezsebelték a zsákmányt. Lebuktak.

Hamis adatokkal vásároltak, nem törlesztettek

Egy szolgáltató 2018 júliusa és decembere között 14 esetben tett feljelentést a rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlen tettesek különböző személyek adataival visszaélve rendeltek interneten keresztül mobiltelefonokat. A vásárlásnál a készülékek vételárának csak egy részét kellett kifizetni, azonban a fennmaradó összeget már senki nem törlesztette, ezzel többmilliós kárt okozva a cégnek.

 

 

A futár is benne volt

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetőket egy csomagokat kézbesítő futár is segítette azzal, hogy úgy adott át mobiltelefonokat, hogy azokat nem a csomagokon megjelölt címzetteknek kézbesítette, amiért R. Rudolftól pénzt kapott. A 27 éves kaposvári férfit vesztegetés elfogadása bűntett, míg a 29 éves kaposvári férfit vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 

Női profillal csalt ki adatokat a 17 éves srác

Az egyik 17 éves férfi gyanúsított női profillal regisztrált egy internetes oldalra, ahol a vele ismerkedő férfiak adatait kicsalta és felhasználta az online rendelésekhez.

 

 

Pécsen landoltak a termékek

A beszerzett adatok alapján a nyomozók látókörébe került egy pécsi lakos is, akinek a bűncselekmény elkövetéséből származó értéket továbbadták. Az egyenruhások az 53 éves férfinál tartott házkutatás alkalmával több nagyértékű mobiltelefont és televíziót találtak, amelyet a feltételezett elkövető gépjárművével együtt lefoglaltak, a kármegtérülés biztosítása érdekében. Sz. Lászlót orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: