Felfrissült nyárra a Corner étlapja

2019. 06. 06., csütörtök, 09:26

Felfrissült nyárra a Corner étlapja

Grillezett, fokhagymás szürkeharcsa kerti, roppanós, vajas zöldségekkel, Pulled pork saláta, Ica mama házi Rigó Jancsija  - néhány fogás Kaposvár egyik legjobb éttermének megújult étlapjáról.

Felfrissült a Corner étlapja, amiről nekünk - a környék gasztro történéseinek híradóiként - kötelességünk beszámolni, másrészt talán Ti is előszeretettel nézegetitek a látványos fogásokról készült fotókat. 

A Magyar Botond konyhafőnök által összeállított, nyárra újrahangolt ételválaszték a friss, szezonális alapanyagokat helyezi előtérbe, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy ezekből minél több kerüljön az ételekbe. Az évszakkal érkező zöldségek, gyümölcsök mellett persze arra is figyelt, hogy az étteremtől megszokott csavar is meglegyen az ételekben, és visszahozott pár nagy Corner kedvencet is.

Az előétel szekció két tétellel gazdagodott, mindkettő jó példája a hangoztatott frissességnek, nyári ízeknek:

  • Tokaji aszúban érlelt kacsamáj pástétom vajaskaláccsal, lilahagyma lekvárral, idény zöldségekkel
  • Marinált garnélanyárs szardellafilés olivabogyó raguval, zöldpestos pirított baguettel

 

Ahogy érkeznek a forró napok, egyre inkább kívánjuk a könnyedebb, kevésbé fűszeres ízeket, és a hideg gyümölcslevesek is nagyobb hangsúlyt kapnak. Jól ráérez erre a két leves újdonság:

  • Spárga krémleves szárított sonka szirommal, pirítóssal
  • Lime-os barackkrém leves sárgadinnye labdacsokkal

 

A saláta újdonságok zászlóshajója a Pulled pork, mely saláta keverékkel, bacon chipsel, savanyú uborkával, BBQ szósszal készül, szuper kombója a friss zöldségeknek és a füstös, férfias ízeknek. Visszatérő kedvencek:

  • Lazacos fjordsaláta (primőr zöldségek, tonhal, füstölt lazac, tojás, kaviáros majonéz) 
  • Senorita Sanchez (grillezett bélszín csíkok, primőr zöldségek, tojás, ezersziget dresszing) 
  • Görögsaláta lenmagvas csirkemell medállal

 

Pulled pork saláta

Sokan kifejezetten a halas fogások miatt látogatják az éttermet, ők sem fognak csalódni, hiszen három új tétellel bővült a repertoár:

  • Grillezett, fokhagymás szürkeharcsa kerti, roppanós, vajas zöldségekkel
  • Barna vajas tőkehalfilé marinált langyos, héjas burgonyasalátával
  • Balatoni süllőfilé koktél garnélás rizottóval töltött paprikával, illatos kapormártással

 

Barna vajas tőkehalfilé marinált langyos, héjas burgonyasalátával

Az étlap talán legkülönlegesebbje a Konfitált szarvascomb, ami savanyú káposztás gratin burgonyával és szalonnás karfiol habbal együtt kerül tálalásra, utóbbi Botond kreativitását dícséri, ez az íz és textúrapárosítás valóban párját ritkítja a régióban.

 

Konfitált szarvascomb savanyú káposztás gratin burgonyával, szalonnás karfiol habbal

Három szárnyas étel repült fel a nyári kínálatra, melyek mindegyike magán hordozza a szezonális jegyeket:

  • Dijoni mustáros joghurtban pácolt bőrös csirkemell panchettás zöldborsóval és csicsókapürével
  • Naranccsal és kakukkfűvel parfümált libamáj szeletek vörösboros almakompóttal, burgonyapürével
  • Libamáj szeletek roston sütve karamellizált alma és körte ölelésében, ribizli tükrön, burgonyafánkkal

 

Dijoni mustáros joghurtban pácolt bőrös csirkemell panchettás zöldborsóval és csicsókapürével

A tésztaújdonságok:

  • Cheddar sajtos, érlelt hátszín csíkos, csőben sült penne tészta
  • Édesburgonyás krémmártásba forgatott farfalle laskagombával, ruccolával, pankó morzsás csirke falatokkal
  • Házi ravioli fűszeres libamáj töltelékkel vajban forgatva, parmezán forgácsokkal

Botond külön kiemelte, hogy a nyári desszertek minden egyes összetevője frissen készül az étteremben, melyek közül kettő klasszikus magyar sütemények újragondolt változatai, egy pedig saját költemény:

  • Ica mama házi Rigó Jancsija
  • Rákóczi túrós
  • Fahéjas corner álom

  

Ica mama házi Rigó Jancsija

 

A teljes étlapot megtaláljátok a Corner Facebook oldalán!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: