Beküldés

2019. 05. 30., csütörtök, 11:21

Részegen ütöttek el egy intézkedő rendőrt a 67-esen

Szerda éjjel a 67-es főúton Visz külterületén intézkedtek a rendőrök egy közlekedési baleset helyszínén, amikor egy, a Balaton irányába közlekedő autó elgázolta egyiküket. A jármű sofőrje a balesetet követően megállás nélkül továbbhajtott, de 20 perccel később már elfogták, majd az ellenőrzés során kiderült, hogy a jármű sofőrje, egy 54 éves kaposvári nő és utasa, egy 30 éves somogysárdi férfi is ittas volt.

 

Az eljárás adatai alapján a balatonlellei körzeti megbízottak május 29-én 0 óra 35 perckor a 67-es számú főútvonalon, Visz külterületén intézkedtek egy korábbi közlekedési baleset helyszínén. A szolgálati személygépkocsi megkülönböztető fényjelzése működött, az egyenruhások láthatósági mellényt viseltek, ennek ellenére egyiküket elütötte egy Balatonszemes irányába közlekedő személyautó. A baleset következtében a rendőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A fehér Peugeot sofőrje az ütközést követően a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta az M7-es autópálya irányába.

 

 

A rendőrök beazonosították a járművet, amelyet 20 perccel később, a helyszíntől pár kilométerre állítottak meg és vontak ellenőrzés alá. A keresett autóban ketten tartózkodtak, amit annak tulajdonosa, egy 54 éves kaposvári nő vezetett, azonban az adatgyűjtés során felmerült, hogy a baleset idején a volánnál az utasa, egy 30 éves somogysárdi férfi ült. A férfinál és nőnél egyaránt felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért elfogták és előállították őket a Fonyódi Rendőrkapitányságra. Mindkettőjük kihallgatása - bűnügyi őrizetbe vételük mellett - folyamatban van, továbbá előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

 

 

A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben közúti baleset okozása vétség, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés ittas állapotban bűntett, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!