2019. 05. 27., Hétfő, 11:09

Nem kell a Balatonig menni, hogy príma állást találj magadnak a nyárra!

Évek óta rengeteg vendéglátóipari dolgozó választja a Balatont nyári munkahelyéül, ami Kaposváron számos problémát okoz, hiszen nehéz jó munkaerőt találni ebben az időszakban. A Deseda Kapuja csapatával próbáltunk utánajárni az okoknak, hogy vajon megéri e heti hét napot gürcölni nulla szabadidővel a Balatonon, ha helyette választhatják a helyi versenyképes fizetést szolgáltató egységeket is a kaposváriak?

Hét napból hetet

Az ember felnőttként már megtanulja, hogy az egyik legnagyobb kincs a szabadidő, ami a balatoni szezon alatt az ott dolgozóknak nem nagyon adatik meg, hiszen van olyan hét, hogy hét napból hetet dolgoztatnak a tulajdonosok a szállodákban, éttermekben és pubokban. Kaposváron ezzel szemben csak 4-5 napot kell ledolgozni, aztán utána akár mehetünk is a Balatonra pancsolni. 

Versenyképes fizetés?

Sokakat a pénz motivál abban, hogy a Balatonra tegyék át székhelyüket a nyár folyamán, ám itt azzal az opcióval is kell számolni, hogy fizetnetek kell majd a szállásért is, amiben laktok ez idő alatt. A Deseda Kapujában a balatoni éttermek bérezéséhez mérten versenyképes fizetéssel várnak benneteket, illetve béren kívüli juttatásokban is részesítik a dolgozóikat. 

Bejelentés vagy nem bejelentés? Ez itt a kérdés!

Míg a Balatonon ritkaság számba megy, ha az embert a munkaidejéhez megfelelően jelentik be, Kaposváron ez általában szerencsére alapvető. Azzal, hogy belemész egy olyan megállapodásba ahol nincs szerződés, sem bejelentés, fenn áll annak a lehetősége is, hogy a tulajdonos egy forint kifizetés nélkül küld el a szezon végén. 

Pár kilométer csak a Balaton

A fiatalabb pincérek és szakácsok már csak a buli kedvéért is belemennek, hogy egy Balaton közeli helyen dolgozzanak, hiszen szabadidejükben bármikor leugorhatnak a vízhez, ám jön a kérdés, hogy megéri-e feláldozni a családot, barátokat egy sokkal stresszesebb környezetért, amikor itthon nyugodt munkát biztostanak a számodra, ráadásul egy órán belül fel is lehet jutni a Balatonra.

A Balatonon dolgozni jó buli, és jól esik a három havi fizetést egybe a kezünkbe kapni, de hosszútávon jobban jártok egy fix munkahellyel, ahol nem két és fél hónap a szezon, így ha ilyen környezetben szeretnétek dolgozni, jelentkezzetek a Deseda Kapuja állásajánlatára:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: