2019. 05. 24., Péntek, 09:52

Már Kaposváron is felfrissíthetitek magatokat a 2019-es év legmenőbb balatoni kávéjával!

Vihar előtt - ezt a fantázianevet kapta a Balaton Kávéja 2019 címmel kitüntetett frissítő, így mostantól nemcsak a Balaton, hanem ez a kávékülönlegesség is bevillanhat majd, ha viharfelhők közelednek. Az újhullámos kávék kaposvári helytartója, az Eleven Kultúrbisztró mától el is készíti nektek ezt az igencsak nyárira sikerült italt. 

A Balaton Kávéja 2019 kitüntetést 7 másik képzett baristával mérkőzve húzta be megalkotója, a hajdúszoboszlói Váradi Anett. A Balatoni Barista Bajnokság két legfontosabb kritériuma a kávékoktélokat illetően - és ezt majd ti is érezni fogjátok - hogy meg kell őriznie a kávés karaktert, és nem tartalmazhat alkoholt. Emellett persze eredetinek, látványosnak és finomnak is kell lennie a végeredménynek.

A zsűri szerint a nyertes kávénak sikerült ez a bravúr, mégpedig egy hideg, tonic alapú, málnapürével ízesített és passiógyümölcs sziruppal megbolondított espresso kávéval.

 

Miután a pontos receptet egyelőre nem adta közre Anett, minden kávézó maga döntheti el milyen kávét használ, és milyen mennyiségben adagolja a hozzávalókat.

Az Eleven lányai a kaposvári Roastopus által pörkölt brazil, 100% arabica tartalmú Seashell kávéját használják espresso alapnak, ehhez mixelnek 2 dl tonicot, a püréket és a jeget. 

A végeredmény látványban valóban hű a nevéhez, de ez ne riasszon el benneteket! Fogyasztás előtt érdemes kanállal elvegyíteni az összetevőket, hogy a málna és a passiógyümölcs íze minden kortynál egyensúlyban legyen a többi összetevővel.

Meglepő, hogy a koktél alapját képező tonic mennyire harmonizál a kávéval, nekem konkrétan a második decinél esett le, hogy azt is tartalmaz.

A második legdominánsabb íz a kávé-tonic mögött a málna, melyet finoman követ a passiógyümölcs. Aki nem kóstolt még kávékoktélt, annak először furcsa lehet a benne lévő jég, én a szintén itt próbált Cold Brew után már arra a hűsítő hatásra vártam, amit meg is kaptam tőle. 

A "Vihar előtt" egy igazi nyári, frissítő kávéköltemény, ezen a nyáron igazi kedvence lesz a kávét egyébként nem fogyasztó vendégeknek is! Próbáljátok ki!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: