2019. 05. 24., Péntek, 08:48

3 somogyi is helyet kapott a top 10 legdrágább vidéki ingatlan listáján

Nem újdonság, hogy az elmúlt évek lakáspiaci áremelkedése túl drágává tette a lakóingatlanokat, de még ennek tudatában is meghökkentő, hogy milyen horibilis árakon kínálják a nagyobb birtokokat, villákat. A hellovidek.hu kimazsolázta a 10 legdrágább vidéki ingatlant, melyek között 3 somogyi illetőségű is helyet kapott, nem meglepő módon a Balaton parton.

9. Balatonlelle: luxusvilla 1,065 milliárdért

Bár ez a balatonlellei luxusvilla több hirdetőoldalon is megtalálható és ezek az ajánlatok eltérő árakon futnak, egy biztos, hogy még a legolcsóbb esetben is 1 milliárd forint feletti összeget kell kiperkálni érte. A ház 1300 négyzetméteres, 11 szobával és 3 szinttel rendelkezik, valamint egy feszített víztükrű beltéri medence, egy finn szaunával, infraszaunával és gőzkabinnal rendelkező wellness részleg, egy konditeremmel, egy billiárd szoba, egy borospince, egy bár és egy moziszoba is tartozik az ingatlanhoz. A parkolás 4 autó számára megoldott, valamint a 2143 négyzetméteres telek egy automata öntözőrendszerrel is felszerelt.

 

5. Balatonszemes: egy teljes turistabirodalom 1,5 milliárdért

A 57 300 négyzetméteres területen elterülő 4000 négyzetméteres komplexum egy népszerű szórakoztató és kulturális központ a rádi tavak környékén, a birtok 3 km-re található a Balatontól és 800 méterre az autópálya lehajtótól. A páratlan adottságokkal rendelkező birtok csárdával, panzióval, rendezvényházzal, játszótérrel, rendezvénysátorral, konferenciatermekkel és szabadidőcentrummal rendelkezik, céges rendezvények, konferenciák és esküvők lebonyolítására alkalmas. A birtokon egy nagy lovas turisztikai központ is helyet kapott, ahol különféle lovaspályák, istállók és 17 ló várja a látogatókat. Az ingatlanhoz bónuszban jár 2 db 50 személyes busz és egy 55 személyes kisvonat.

 

3. Balatonboglár

A vidéki ingatlanok harmadik legdrágábbja nem egy kastély vagy egy luxusvilla. Az ingatlanhirdetés szerint a Balaton déli partjának a legszebb szakaszát árulják, a 15 ezer négyzetméteres telekterület közvetlenül a magyar tenger partján helyezkedik el. Az ingatlanhoz egy 100 méteres szelet is tartozik a Balatonból, így a saját vízparttal rendelkező, 2170 négyzetméteres alapterületű ingatlan egy valódi turistaparadicsom lehet az új tulajdonos igényei szerint. Az ingatlan üdülő besorolással rendelkezik, a villán kívül egy 56 szobás üdülő és további kiszolgáló épületek találhatóak. A parkosított üdülő jelenleg 130 fő számára nyújthat szállást, azonban további beépíthetőséget ígér a hirdetés.

Irány a lottózó!

A teljes listát itt találjátok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: