2019. 05. 21., kedd, 11:19

A zebrán sodortak el egy biciklijét toló 10 évest! - A cserbenhagyásos gázolás szemtanúit keresik

Egyik olvasónk keresett meg minket annak érdekében, hogy megtalálják azokat a tetteseket, akik május 17-én pénteken Nagyberkiben elsodortak egy biciklis kislányt a zebrán, majd megállás nélkül továbbhajtottak. Közben megérkezett a rendőrség közleménye is.

Május 17-én pénteken 19:45-kor történt a baleset Nagyberki belterületén. A 72 éves hölgy és 10 éves unokája biciklijüket maguk mellett tolva mentek rá a zebrára, miután megbizonyosodtak róla, hogy egyik irányból sem közelít belátható távolságon belül autó az átkelő felé. 

 

 

Miközben a néni és a kislány a zebrán haladt át, egyik pillanatról a másikra három  autó jelent meg a belátható szakaszon Dombóvár felől.

 

A sofőrök le sem lassítottak ahogy észrevették a párost az átkelőn, rendőrségi vélemény szerint 150 km/h-val hajthattak át a zebrán. A sorban első, feltehetően Toyota Corolla kombi pedig elsodorta a kislány biciklijének kerekét, ezzel fellökve a 10 éves gyereket és járművét is, majd se szó se beszéd továbbhajtott. 

 

 

Az első két autó le sem lassított a balesetet követően, a harmadik annyira kihajtotta a fejét, hogy ígéretet tegyen, miután letette a kocsiját visszatér a helyszínre, ám ez is hazugságnak bizonyult, így pedig mind a három sofőrt cserbenhagyásos gázolásért keresik. 

 

 

Azóta a rendőrségen feljelentést tettek az ügyben, hiszen a 10 éves kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a balesetben. A család szemtanúkat keres, illetve kéri, hogy aki tud valamit az ügyről az lépjen kapcsolatba a rendőrséggel. 

Jelentkezni lehet személyesen a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (7400 Kaposvár, Szent Imre u. 12.), vagy hívják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Kérjük egy megosztással segítsetek megtalálni az elkövetőket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: