Beküldés

2019. 05. 09., csütörtök, 11:42

Bye-bye belvárosi csónakázás! - Végre megoldották a vízelvezetést a Budai Nagy Antalban

206 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással oldotta meg a városközponti csapadékvíz-elvezetés problémáját Kaposvár MJV Önkormányzata. A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső korábban számos alkalommal okozott elöntéseket a vasútállomás környékén. 

Mindenki ismeri a régóta fennálló esővíz problémát, mi is számoltunk már be a környéken kialakuló árvízről, volt hogy ilyen képet festett az útszakasz:

 

 Nem volt elég a három csatorna

A Budai Nagy Antal utcában a leeső csapadékvizet három, viszonylag nagy szelvényű zárt csatorna vezette be a befogadó Kapos-folyóba. Ezek a vasúti pályákat keresztezve tartanak a folyó felé. Állapotuk és kapacitásuk a szakemberek szerint azonban nem volt megfelelő a feladat ellátására, ezért a leromlott állapotú vasút alatti átvezetést nagyobb átmérőjű zárt levezetőre váltották ki.

 

A negyedik csatornának köszönhetően enyhültek a problémák

A három átvezetés mellé egy negyedik, nagyobb átmérőjű vasbeton csatorna is épült. A csatorna vasúti pálya alatti szakasza látványos munkálatok során, ún. átsajtolással került elhelyezésre. A beavatkozásoknak köszönhetően a közlekedés kulturáltabb és biztonságosabb lett a környéken, enyhültek a csapadékvíz-elvezetés rendezetlenségéből eredő károk, balesetek és veszélyeztetések.

 

Minden szempontból időszerű volt a rendrakás

A fennálló probléma megoldása egyebek mellett olyan városfejlesztési beruházás elindításának alapfeltétele volt, mint a Kaposvári Közlekedési Központhoz kapcsolódó fejlesztések (felszabaduló területek hasznosítása, buszpályaudvar, állomás épülete), a NOSTRA területe, a Csiky Gergely Színház felújítása és a zöldfelületek rekonstrukciója (parkok, fasorok megújítása).

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!