2019. 05. 06., hétfő, 13:35

Csomagolásmentes május - Egy hasznos kihívás, mellyel segíthetsz a Földön!

Se szeri se száma az értelmetlen és veszélyes kihívásoknak, melyek cunamiként söpörnek végig az interneten, de szerencsére akadnak igazán hasznos és fontos felhívások is. Ilyen a Csomagolásmentes május a JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi szervezésében. Ha Te is olyan ember vagy, aki többet szeretne tenni a bolygónkért, mint egy-egy Facebook poszt megosztása, érdekelni fog a dolog!

Ez egy olyan esemény, ami nincs helyhez kötve, csak hozzád. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.

A résztvevőknek nincs más dolguk, mint olyan termékeket vásárolni, amelyek nincsenek mindenféle műanyag hulladékkal csomagolva, majd pár kattintás után feltölteni a fotókat Instagramra vagy Facebookra.

 

 

A figyelemfelkeltő eseményhez bárki csatlakozhat, csak egy feltétele van:

  • A vásárlásod után készíts egy képet, bemutatva ezzel, hogy bárki képes hulladék nélkül vásárolni.
  • Ösztönzésként pedig ossz meg egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál: biggyeszd a #hulladéknélkül hashtaget a kép alá, majd töltsd fel az Instagramra vagy Facebookra - a posztolók között többféle hasznos ajándékot sorsolnak ki a szervezők, többek között száz százalékos szövetszatyrokat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ecomind Zero Waste Webshop (@ecomind.hu) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Mondovics (@tyruska) on

 

Csatlakozzatok május 18-án az országos flashmobhoz, és szerezzetek be további infókat a JÖN Alapítvány hivatalos honlapján. Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország, különösen Kaposvár!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: