2019. 05. 03., péntek, 12:17

Leáldozott a kamu állattenyésztőknek! - A Facebook végre letiltotta az állatkereskedelmet!

Az utóbbi években Kaposváron rengetegen vásároltak olyan megbízhatatlan tenyésztőktől, akik a Facebookon különböző bejegyzésekben hirdették az eladásra kínált állatokat, amelyek sokszor kegyetlen körülmények között éltek tartóiknál. Ennek most vége.

Ettől kezdve egyetlen olyan poszt sem jelenhet meg az oldalon, amiben élő állatot, háziállatot, haszonállatot és állatok részeiből készült termékeket - mint a bőr vagy a szőrme - árulnak. A tiltás ugyanúgy vonatkozik a csoportokra is, hiszen ha az egyikben megjelenik egy ilyen témájú bejegyzés, azt azonnal törlik. Sem cserét, sem adás-vételt nem lehet ezentúl állatokkal kapcsolatban lebonyolítani a Facebookon, ezeket a bejegyzéseket bárki azonnal jelentheti. 

 

 

Azok a csoportok illetve bejegyzések kivételt képeznek, amiben szerető gazdit keresnek az állatnak ellenérték nélkül, illetve a kóbor állatok posztjait sem törlik majd. Engedélyezik azokat a hirdetéseket, amiben játékokat, állatketrecet hirdetnek, de biztosan találkoztok majd kaposvári kutyakozmetikával és a helyi állatorvosi szolgáltatásokkal is a Facebookon. 

 

 

Igazán örülünk annak, hogy egy kicsit megszűri ezzel a Facebook azokat a kaposvári állattartókat, akik kizárólag azért használnak egy kutyát vagy macskát, hogy életet adjanak minél több kölyöknek, amiből pénzük származik. Mi próbálunk inkább mindenkit arra biztatni, hogy válassza az örökbefogadást, hiszen például a Kutyatárnál mindig telt ház van, és rengeteg állatka várja, hogy hazavigyék. 

 

 

Szerintetek jó döntést hoztak?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: