2019. 04. 30., kedd, 17:00

Nem gondolnátok mennyi ismert sorozatban és filmben láthattok mostanában Csiky-s színészeket!

Nemcsak az Agóra - és hamarosan újra a Csiky Gergely színház - színpadán találkozhattok színészeinkkel, mostanában egyre gyakrabban tűnnek fel a tv képernyőkön. Sokszor talán fel sem ismeritek őket, ezért összegyűjtöttük milyen filmekben, sorozatokban, reklámokban láthatjátok-láthattátok őket.

Az RTL 2019-ben indított vígjátéksorozata, a Drága örökösök jelenleg az egyik legnépszerűbb hazai sorozat, ennek vált egyik főszereplőjévé az indulás óta Mohácsi Norbi

 

Norbi alias Gál Dani

Norbi a sorozatban Gál Danit alakítja, aki Gál Mihály (Bede-Fazekas Szabolcs) és Zsóka (Kocsis Judit) fia, Stefi (Kiss Anna Laura) szerelme, és lovászként dolgozik a faluban, a sztori szerint együtt nőtt fel Szappanos Katával (Horváth Sisa Anna).

2018-ban több alkalommal is láthattuk Norbit a képernyőn, az RTL II Oltári csajok telenovellájában is feltűnt epizódszereplőként, és egy Vodafone reklámban is elcsíphettük.

Nem Norbi Ökörapáti egyetlen Csiky-s lakója, Csonka Ibolya is népszerű színésze a sorozatnak, őt a panzió Icukájaként ismerhetik a nézők, de a "Mi kis falunkban" is tettenérhették a szemfüles rajongók. Ibolya az utóbbi években két hazai filmben is szerepelt, a "Disznóvágás"-ban (2016) és a "Wellness"-ben (2016). 

 

Csonka Ibolya a panzió Icukáját alakítja a népszerű sorozatban

A Duna tv-n futó "Csak színház és más semmi" 2015-ben indult olyan ismert színművészekkel, mint Csányi Sándor, vagy Schell Judit. Mikecz Estilla, színházunk fiatal művésze az egyik főszereplője a teátrum világába kívülről-belülről bepillantást engedő sorozatnak, Tatai Lilit alakítja egy színész szerepében.

 

Schell Judit, Csányi Sándor,  Mikecz Estilla a sorozat plakátján

Nyári Oszkárral is időről időre összefuthatunk a képernyőn, ő is feltűnt már a Drága örökösökben mint Renátó apja, 2015-ben pedig szerepelt a Brazilok című nagyjátékfilmben, a "Veszettek" című játékfilmben, a Tyrant amerikai tévésorozatban és a Magna Cum Laude "Köszönet" videóklipjében Mező Misiként.

 

 

Oszkár feleségével, Nyári Szilviával a Barátok Köztben és a Jóban Rosszban sorozatban is találkozhattunk.

 

Nyári Szilvi a Jóban Rosszban egyik epizódjában

Kevesen tudják, hogy a Walt Disney 1997-es produkciójában, a Herkules mozifilmben ő adta Megara magyar énekhangját, ami hatalmas kedvence lett a fiatal lányoknak. 

 

Szilviát jelenleg az "Egynyári kaland" című  ifjúsági témájú televíziós vígjáték-sorozat 4. évadában láthatjátok, amiben új szereplőként jelenik meg, Szilvia néven.

 

A Mi kis falunk sem maradt ki a szórásból, Sarkadi Kiss János képviseli benne színházunkat mint sváb, 2018-ban pedig a Duna Tv Tóth János című szituációskomédia - sorozatában láthattuk Bredár Józsefként.

 

Sarkadi Kiss János

 

Zsíros Linda fiatal kora ellenére egész szép listával büszkélkedhet, a következő produkciók mindegyikében szerepelt: Yes (2013), Megdönteni Hajnal Tímeát (2014) , Arany élet (2015), Oltári Csajok (2017), Honeybeast - Így játszom klip (2017)

 

 

Szabó Nikolett tavaly két filmben is szerepelt, egyik a "Valóságpont: Oculus", mely bezsebelt egy legjobb sci-fi rövidfilmnek járó díjat, és az "Életem sorozatként" című műben is láthattuk.

 

 

Német Mónika, aki 1995 óta a színház tagja, "Az osztálytalálkozó avagy a Zártosztály" című filmben mutatta meg mit tud a képernyőn.

 

Német Mónika

Persze az sem utolsó dolog, ha egy nagyobb büdzséjű reklámkampányában kap valaki szerepet, Kalmár Tamás a Soproni egyik tv spotjában került képernyőre.

 

 

A cikk létrejöttéhez köszönjük a segítséget a színház munkatársának, Cservölgyi Zsófinak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: