2019. 04. 01., hétfő, 10:53

Új törvény született! - Kizárólag itáliai fogások kerülhetnek a tányérra az olaszos éttermekben Kaposváron!

A város vezetése hétfő reggel szavazta meg azt az új törvényt, miszerint májustól az olaszos éttermekben csak speciális, itáliai jellegű fogások kerülhetnek a tányérra. A szankcióra azért volt szükség, mert Kaposváron nagyon elszaporodtak az olasz éttermek, a tradícionális magyar ízek pedig háttérbe szorultak. 

A törvény kimondja, hogy amennyiben egy kaposvári étterem továbbra is itáliai fogásokat tálalna fel vendégeinek, akkor kizárólag ezen a vonalon működhet majd tovább, és a magyaros ételeket, mint például a gulyásleves vagy marhapörkölt, száműzniük kell az étlapjukról. 

 

 

A cél, hogy növeljék az echte magyar ízvilágú éttermek számát városkánkban, így azok az éttermek, akiknél fölényben hazai ételek vannak, nevüket megváltoztatva, csakis magyaros étkekkel várják a betérőket májustól. 

 

 

Ugyan első körben ez okozhat majd fennakadásokat a helyi vendéglátóhelyeknek, ám egy hónap a türelmi idő, így van idő arra, hogy megváltozzanak az étlapok.

 

 

A törvény ugyanúgy kitér a 'csumira' is, így ebédidőben májustól kezdve el kell döntenünk, hogy a magyar konyha legjobb fogásait vagy olaszos ételeket szeretnénk ebédelni, és így kell választanunk majd vendéglátóegységet.

 

Ti mit szóltok a magyar-olasz éttermek megszüntetéséhez?

 

Ez a cikk a képzelet szüleménye, áprilisi tréfa, nincs valóságalapja, és szereplői is csak kitalált személyek, akiket nem kapcsoltunk valós emberekhez.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: