2019. 03. 28., csütörtök, 09:25

Emberölési kísérlet Kaposváron - Álmukban akarta felgyújtani ismerőseit

Álmukban gyújtotta rájuk az építményt

Kaposvár külterületén 2019. január 3-án az esti órákban ismeretlen elkövető három, hajléktalanok által fadarabokból és nejlonból összerakott építményt gyújtott fel. A tűz közvetlen közelében élők észlelték a lángokat, felébresztették az egyik építményben alvó nőt és férfit, majd eloltották a tüzet.

 

 

4 órán belül elfogták

A rendőrök azonosították a szintén lakcím nélküli B. Lajost, akit az elkövetéstől számított négy órán belül a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

 

A vád: emberölés kísérlete

Tekintettel arra, hogy fennállt a lehetősége annak, hogy az álmukból felkeltett sértettek életüket vesztik a lángokban, a nyomozók a feltételezett elkövetőt - őrizetbe vétele mellett - több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

"Mindenkiből elege volt"

A gyanúsított vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését, tettét részben ittasságával, részben azzal magyarázta, hogy mindenkiből elege volt. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a vizsgálók a 37 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével is meggyanúsították.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: