2019. 03. 26., Kedd, 13:55

Szárnyal a kaposvári együttes új klipje - Benéztünk a kulisszák mögé

Múlt héten jelentkezett első klipjével a Redplot 17 kaposvári együttes, akiknek munkásságát mi is kiemelt figyelemmel követjük. Voltunk már több koncerten, faggattuk őket a kezdetekről, terveikről, most pedig az új anyag sikerének titkára próbáltuk megkeresni a választ. Villáminterjú a Redplot 17 frontemberével, Staub Erikkel.

Alig néhány napja dobtátok ki első klipeteket, mégis szárnyal, 5000 feletti megtekintésnél jár. Számítottatok erre?

- Megmondom őszintén nem igazán számítottunk ilyen sikerre. Ha számítottunk is, semmiképpen nem ennyi idő alatt. Izgatottan várjuk, mit tud még ez a történet produkálni, és addig is igyekszünk megragadni minden eszközt, hogy minél több helyre el tudjuk juttatni.

Javarészt pozitív visszajelzéseket látni a közösségi oldalakon. Élőben, hogy érzitek, hogy fogadták a rajongók?

- Mi azt vesszük észre, hogy sokakat meglepett az, amit eléjük tártunk, hiszen végre lehetőségünk nyílt egy jobban összeszedett közegben feltüntetni az új dalt és a klipet. Remélhetőleg mindenkit pozitívan ért ez az esetleges "csalódás".

Honnan jött az ötlet, hogy pont most kell egy klipet forgatnotok?

- Igazából már régóta érett a dolog, úgy éreztük, hogy valamit elkezdtünk, amit élvezünk is, és még mások tetszését is elnyeri, ezért ha már csináljuk, akkor komolyan akarjuk venni. Ehhez viszont nem elég a garázsban zenélni. Azt, hogy ilyen tartalmakat jelentetünk meg, szinte kötelezőnek érezzük, ha komolyabb zenekar akarunk lenni.

Ti találtátok ki a forgatókönyvet, hogy mi, hogy fessen a kisfilmben, vagy segítséget kértetek?

- Nyilván konzultálnunk kellett a kivitelezőkkel, akikkel dolgoztunk, hogy mi, miképp kerülhet megvalósításra. Ezeken a kereteken belül pedig kitaláltunk egy koncepciót, amit a dalhoz igazítva le is forgattunk.​

Hogy érzitek, biztonsági játék volt egy ilyen klip leforgatása, vagy csak nem mertetek bonyolultabb elemeket belecsempészni?

- Nem mondanám egyiket sem. Rengeteg ötlet járt a fejünkben azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a klip, de közben az is eszünkbe jutott, hogy nem ez lesz az egyetlen. Ehhez a dalhoz egy letisztultabb látványvilágot szerettünk volna párosítani és úgy érezzük ez teljes mértékben sikerült is.

Mikor találkozhatnak veletek a rajongók élőben?

- A közeljövőben mindenképpen tervbe van egy kaposvári koncert. A hely és az idő még nem tisztázott, de rajta vagyunk. Nektek úgyis szólunk majd, nyugi.

Korábbi interjúnk a TEKERDFEL rovatban:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: