2019. 03. 21., csütörtök, 09:30

2019 a minőség, a dizájn és a friss borok éve lesz a Stier Pincészetnél!

Március elején egy egész esténk volt megismerkedni a Villányi Stier Pincészet prémium boraival a Deseda Kapuja étterem borvacsoráján, melyről be is számoltunk nektek. Az eseményen jelen volt a pincészet borásza, Lőrincz Norbert, így megragadtuk az alkalmat és kifaggattuk a 2019-es év előrelátható trendjeiről. 

 

A Stier Pincészet nem tartozik a Villányi borvidék legöregebb termelői közé - 10 éve ismerjük őket, és 2015-ben újultak meg - de máris számos elismerést gyűjtöttek be, a tavalyi különösen sikeres év volt számukra. Három prémium vörösborukat is beválasztották a Top 100 hazai vörösbor listájára, melyek közül a 2011-es merlot-juk az előkelő 12. helyen végzett, míg a decemberben megtartott Miklós-napi Országos rozé borversenyről az első helyet hozta el kékfrankos rozéjuk.  

 

Lőrincz Norbert a Stier Pincészet borásza mutatta be nekünk kiváló boraikat

Norbert elmondta még, hogy a pincészet 2015-ös technikai és kapacitásfejlesztése már az új irányvonalak mentén történt, céljuk, hogy a „Stier”márkanév ne csak egyedi jellegzetességekkel bíró borokat, de a garantált minőséget is jelképezze egyben. Ennek érdekében a modern technológiai eljárások lehetőségeit kihasználva, a térségi hagyományokat szem előtt tartva boraikat csakis első osztályú alapanyagokból állítják elő.

A borászat éves előállított bormennyisége megközelítőleg 70.000 palack, amelynek 65 %-a fehér és rozé, 35%-a vörösbor. Az arányokat nagyban meghatározzák a folyamatosan változó fogyasztási trendek, ilyen például, hogy a fiatalok a könnyebb, kisebb alkoholtartalmú borokat kedvelik, így évről évre nő a friss fehér és rozé borok iránti kereslet.

 

A trendeknek megfelelően 2018-ban merészebb színvariációkra váltottak

A piackutatások alapján ezeknek a fiataloknak a borválasztásban és a borfogyasztásban is a gyorsaság a legfőbb szempont, így általában nem a boros címkék értelmezésén törik a fejüket, hanem inkább a csomagolás és dizájn, az érdekes grafikai megoldások alapján választanak. A Stier Pincészet ebben is igyekszik nyitni, tavaly kaptak új arculatot palackjait, a visszafogott dizájnt kissé merészebb színváltozatok váltották fel.

Kaposváron és a környéken a következő helyeken találkozhattok Stier borokkal:

  •  Stier pincészet kaposvári vinotékája, Zárda u. 18.
  •  Honvéd - Nonstop Élelmiszerüzlet, Honvéd u. 63.
  •  Deseda Kapuja étterem, Somogyaszaló, Rákóczi u. 58.
  •  Corso Étterem, Dózsa György u. 2.
  •  Fusion Racing Szórakoztatóközpont, Jutai út 75.

 

Ha Villányban jártok, feltétlenül térjetek be a pincészet vinotékájába, ahol a forgalomban lévő boraik teljes szortimentje elérhető sok minden más mellett!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: