2019. 03. 20., szerda, 13:59

Nyakunkon a lomizás - Nem csak az utcára dobhatod megunt cuccaid

Jövő héten kis időre a szemét lesz az úr Kaposvár utcáin, hiszen március 25. és 29. között tartják városunkban a lomtalanítást, mely során a kijelölt napokon az ingatlanok elé kihelyezett megunt, nem használt holmikat elszállítják.  

Természetesen mindenkinél sok olyan cucc halmozódik fel az évek során, amelyekre egy idő után nincs szüksége, ám elvinni a hulladéklerakóba, vagy más felhasználási módot találni rá már nincs ideje. Viszont ezen időszakban, mikor szortírozásba kezdünk, gondoljunk azokra is, akiknek ezekkel a dolgokkal segíthetünk.

 

Nem minden használhatatlan már, ami az utcára kerül

Ha elfogadtok tőlünk egy tippet, akkor ha a napokban válogatásba kezdtek a lomtalanítás okán, két csoportra osszátok leselejtezni kívánt cuccaitokat. Vannak olyan, számotokra már kinőtt, megunt, nem hordott ruhák, vagy lecserélt bútorok, amelyek még simán használhatóak, nem töröttek, lyukasak, szakadtak, csupán nektek már nem tetszik, attól függetlenül még mások számára nagy segítség lehet.

 

Gondoljunk embertársainkra, adományozzunk ha megtehetjük!

Itt jönnek képbe a kaposvári segélyszervezetek, amelyek szívesen látják egész évben az adományokat. Őket nyugodt szívvel fel lehet keresni a fent említett, még használható holmikkal, amik így nem a lomtalanítás martalékává válnak. Kaposváron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyileg a Sávház 1. szám alatt érhető el szerdán és pénteken, vagy EZEN az e-mail címen. Ők szivesen fogadnak ruhákat, bútorokat, amelyeket rászoruló családok számára juttatnak majd el. Használt ruhát, tartós élelmiszert, működő használt háztartási gépeket és bútorokat a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének is el lehet juttatni, ők a Pécsi utca 2-ben székelnek, és EZEN az e-mail címen érhetők el.

 

Fontos, hogy rendesen válogassuk szét a még használható, és a már tönkrement ruhákat

De egyébként fel lehet dobni néhány képet a Facebookra is a selejtezésre szánt cuccokról, hátha valamelyik ismerősünknek nagy segítség lenne néhány holmi, esetleg körbekérdezni a szomszédságban, hogy a rászorulóknak segítsünk, hiszen számukra olyan dolgok is nagy ajándékok lehetnek, amelyek számunkra már nem szükségesek.

 

Nem csak karácsonykor lehet adományozni, segítsünk máskor is embertársainkon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: