2019. 03. 19., kedd, 19:57
Boldog Ravioli világnapot Kaposvár! Szeretnéd tudni hol eheted ma féláron? Eláruljuk!
Március 20-át a torkoskodók ünnepévé is lehetne nyilvánítani, hiszen nemcsak a macaron, hanem a ravioli világnapja is egyben.
A ravioli, mint a legtöbb tészta, Olaszországból származik, régen nagy társadalmi eseménynek számított az elkészítése.
A toszkán olaszok gnocchi verdinek, vagyis zöld galuskának hívják, hiszen az eredeti receptben spenót van, de becézik agnolottinak és cappelaccinak is.
A ravioli legtöbbször négy-vagy háromszög alakú kis tésztabatyu, széle fodros, hiszen miután kinyújtották a tésztát és kis halmokban rákerült a töltelék- ami lehet hús, zöldség, sajt vagy túró- egy újabb réteg tésztát fektetnek rá, végül pedig derelyevágóval vágják a végleges formájukra. A lezárt tésztatasakokat forró vízben főzik ki, majd vajjal, tejszínnel, sajttal vagy paradicsomos mártással tálalják.
-
Idén is csodájára járhatunk a több ezer tojással díszített somogyi tojásfának és óriásnyúlnak!
-
Egyedül utazott egy 10 és egy 14 éves kisgyermek, miután édesapjuk elfelejtett időben visszaszállni a vonatra
-
Halálos baleset a 67-esen, teljes útzár
-
Elbontják a betonpályát a 48-as Ifjúság útja mellett
-
Kaposvári díler állt a somogyi kábítószer kereskedői hálózat élén
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: