2019. 03. 12., kedd, 13:16

Különleges, nemzeti színű alkotásokkal ékesítik az ovisok a Kossuth szobrot!

Nemzeti ünnepünk már itt van a nyakunkon, kezdődnek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire való megemlékezések. Elsőként azonban idén is a legkisebbek tisztelegtek a hősök előtt, akiknek alkotásai már sorakoznak a Kossuth szobor mellett. 

 

Az előző évekhez hasonlóan, idén is csodálatos kreációkat készítettek az ovisok és a kisiskolások az óvó nénik, illetve tanárjaik segítségével. 2019-ben egyre különlegesebb alkotások sorakoznak a földbe szúrva, nemzeti színű masnikkal, virágokkal, Petőfi arcával a közepükön, illetve néhány madárkát is elkapni. 

 

 

Keddtől kezdődően az elkövetkezendő napokban folyamatosan érkeznek a különböző óvodák csoportjai, szokás szerint a pirinyók a letűzés után körbeállják a szobrot, és felhangoznak a több napja gyakorolt forradalmi dalok, így együtt eléneklik majd az "A jó lovas katonának" vagy a "Kossuth Lajos azt üzente" című műveket. 

 

 

Ha erre jártok, mindenképpen érdemes ránézni a környékre, hiszen csütörtökre rengeteg gyönyörű alkotás lesz majd a szobrok körül, illetve a Petőfi téren is. 

 

 

Hát nem szépek?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: