2019. 03. 08., Péntek, 11:10

Tudtad-e? A mozgássérült parkolóhely még a taxisnak is tilos!

Ő nem tudta. Egyik olvasónktól kaptuk a fotót, ami tegnap készült a Honvéd utcai éjjel nappali parkolójában. Elmondása szerint a taxis a mozgássérült parkolót vette használatba, majd ott is várta meg beszálló utasát. 

Mit sem törődve a ténnyel, hogy a mozgássérültek számára fenntartott helyet kizárólag az erre jogosító kártyával rendelkezők vehetik igénybe, leparkolt, majd itt várta meg az utasát. 

Ha ezt egy hivatalos személy látta volna a mutatványt, a taxisnak büntetést kellett volna fizetnie, nem beszélve arról a tényről, hogy így elfoglalta a helyet azok elöl, akiknek ténylegesen kijár az ilyen parkolóhely használata. 

Kiegészítés: Felkerestünk több, a témában jártas, hivatalos személyt, akik egyöntetű véleménye alapján taxi csak és kizárólag abban az esetben várakozhat a mozgássérült parkolóhelyen, amennyiben a szállított személy mozgássérült és rendelkezik érvényes mozgássérült parkolási engedéllyel. 

Ha pedig ez nem volna elég, részletesen ezen az oldalon lehet utánaolvasni a jogszabályoknak: 218/2003. (XII. 11.) Korm. rendelet a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról

Most erre mit mondjunk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: