2019. 03. 05., kedd, 09:05
Boldog Palacsinta Napot Kaposvááár!
Létezik egy finomság, amit világszerte ismernek, és nincs olyan ember, aki ne szeretné. Ez pedig nem más, mint a palacsinta!
A hagyomány szerint ezt a napot a Húsvét előtti 41. napon, azaz húshagyó kedden ünnepeljük, mivel ez a böjti időszak előtti utolsó nap, amikor még büntetlenül ehetünk, s ez egyben a farsangi időszak utolsó napja is.
Számos változata van, ehetjük sósan, édesen, vastag, vagy vékony tésztával, egy a lényeg: sok legyen belőle!
Azt gondolhatnátok, hogy ezen a napon palacsintát enni valami újfajta butaság, pedig valójában egy régi hagyomány. Lényege, hogy még utoljára összeszedjük a maradék lisztet, tojást, vajat, cukrot, és palacsintát sütünk belőle, hogy elfogyjon minden, s ne is kísértsen minket a böjti időben.
A palacsinta a legenda szerint egyébként még a római korból származik, neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendárium szerint bronzpajzson sütötték.
Ha nincs otthon bronzpajzs, használjatok nyugodtan serpenyőt, így is éppolyan bűnösen csodás lesz a végeredmény!
-
A legolcsóbb otthoni nápolyi pizzakemencét teszteltük - VIDEÓ
-
Melege volt, meztelenül fürdőzött egy férfi a szökőkútban - VIDEÓ
-
Velős piritós a Desedán, rózsaszín utca Kaposváron - Nálunk járt Magyarósi Csaba - VIDEÓ
-
A kaposvári aluljáróban lopta el az idős néni táskáját - VIDEÓ
-
Lángokban állt egy szemetes hétvégén a Kinizsiben - VIDEÓ
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: