2019. 02. 19., kedd, 16:00

Kaposváron még mindig nem nagy divat bankkártyával jattolni

Egyre többen állnak át a városban arra, hogy nem tartanak maguknál készpénzt, így pedig a kávézókban, éttermekben és kocsmákban bankkártyával fizetik a cehhet. Már többször firtattuk a jattolási szokásokat Kaposváron, így felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon ilyen fizetési mód mellett, hagyunk e magunk után borravalót.

Borravalót hagyni nem kötelező, de illik, ez érvényes a kártyázásnál is. Az egyik kaposvári hely pultosát faggattuk, hogy milyen tapasztalatai vannak a témában. Elmondása szerint a készpénzes fizetések még többségben vannak városi szinten, ám az elmúlt években a bankkártyával való fizetés óriási népszerűségnek örvend. 

 

 

A borravalók pedig kártyás fizetés terén megoszlanak, ugyanis a vendégek fele, ha a terminálnál egyenlíti ki a fogyasztását nem hagy borravalót. 

 

Ez szerinte betudható annak is, hogy sokan nincsenek tisztában vele, hogy van lehetőség kártyával jattot adni. Kaposvárról elmondható, hogy a bankkártyázás terén a városban egyáltalán nem alakult ki a jattos kultúra.

 

Akadnak olyanok, akik miután lecsippantották a kártyájukat, készpénzben adnak borravalót, ám kevés azoknak a száma, akik ismerik és használják a módszert, miszerint akárcsak a készpénzes rendszerben, egy magasabb összeget mond be, ami a pultos vagy felszolgáló számára borravalót jelent. 

 

 

Mi bíztatunk benneteket, hogy ha a titeket kiszolgáló személyzet, illetve az elfogyasztott étel/ital nem hagy maga után kivetnivalót, nyugodtan mondjatok be egy magasabb összeget, így pedig hagytok borravalót magatok után bankkártyával is. 

 

Ti használjátok ezt a fajta fizetési módot? Hagytok magatok után így borravalót?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: