Beküldés

2019. 01. 29., kedd, 14:31

Kaposvár a második helyen a dunántúli feketelistán - Itt az álláskeresők országos térképe

Ugyan országos szinten szerencsére Kaposvár nincs az élmezőnyben a megyei jogú városok és az ezer feletti álláskeresővel rendelkező települések között, viszont a Dunántúlon csak Pécsen keresnek többen állást, mint nálunk.

A napi.hu készített egy teljes körképet az álláskeresők tekintetében a legjobban és legrosszabbul teljesítő településekről, amely listában ugyan nem szerepelnek a közmunkások, viszont így is találni néhány érdekességet, ha a saját régiónkra tekintünk.

 

forrás: napi.hu

Kezdjük talán először a jobb adatokkal, Somogyban két olyan települést is van, ahol egyetlen álláskereső sincs regisztrálva, a szomszéd megye viszont aratott, Zalában 10 ilyet is találni. A nyilvántartott álláskeresők száma megyénkben 12 508 volt tavaly decemberben, amely a munkavállalási korú népesség 1,62 %-a csupán, az országban ennél jobb csak Budapesten az arány, itt 1,3%.

 

forrás: napi.hu

Viszont a feketelistán is elég előkelő helyen végeztünk, legalábbis ha a dunántúli régiót nézzük. Kaposváron 1392 regisztrált álláskereső van, amelynél többen csak Pécsen keresnek munkát ebben a régióban. Arányaiban és országosan nézve viszont nem ennyire gázos a helyzet, a 3,26%-os arányt, ami Kaposvárt jellemzi simán megugorja Salgótarján, Debrecen, Miskolc, Szolnok, Nagykanizsa, Békéscsaba, Dunaújváros és Eger is, így az országos átlag (3,58%) alatt vagyunk még.

 

forrás: napi.hu

Vélemény?

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!