2019. 01. 23., Szerda, 15:06

Úgy tűnik, ezekben a boltokban vezetik be a 400 órányi túlórakeretet Kaposváron!

Az új, csak rabszolgatörvényként aposztrofált változtatás januártól lépett életbe, ezért gondoltuk körbenézünk a városban, hogy melyek azok a cégek, amelyek biztosan kihasználják majd, illetve kik nem élnek a kitolt túlóra lehetőségével.

Szerdán jelentették be, hogy a Hunyadi János utcában található Penny Market alkalmazottjai önkéntes alapon évente akár 400 óra túlórát is ledolgozhatnak. 

A LIDL tekintetében még nem született meg a végleges döntés, ám a vezetőség nyitott a plusz túlórákra. Németországban már ilyen számmal működnek a cégeik, és itt is szeretnék ezt behozni, amihez nem kellene más, mint a munkavállaló írásos igénye.

Ám olyanokat is találunk városunkban, akik nemet mondtak az ilyen mértékű túlórára. A Sparban, a DM-ben és a Tescoban dolgozóknak biztosan nem kell majd ennyit túlórázniuk, hiszen nem tervezik ennek bevezetését a dolgozók körében. Míg a Sparnál 300 volt a tavalyi évben a keret, a DM-ben elegendőnek tartják a 250 órát is, hiszen sokan azt sem érték el, nemhogy még ezt 150 órával megemeljék. 

Kiket érint a változtatás?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: