2019. 01. 22., Kedd, 14:23

10 év börtön után kiengedik az osztálytársukkal végző kaposvári diákokat!

14 helyett 10 év után szabadulhatnak a brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság elkövetői, K. Mihály és V. Dávid. A most 28 éves fiúk az osztálytársukat, Sz. Józsefet összeverték, majd ezt követően vízbe fojtották még 2008-ban. Most jó magaviseletük miatt feltételesen kiengedik őket tavasszal.

Bodó László, aki a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület parancsnoka és a kutatás egyik irányítója volt, így emlékezett az egész országot megrázó, több mint tíz évvel ezelőtti brutális gyilkosságra:

A mai napig nem tudom elhinni, hogy két fiatalkorú ilyen kegyetlenül képes kioltani egy másik fiatalkorú életét. Azok a helyszínen talált nyomok, és test egy életre beleégett az ember retinájába.

A parancsnok azóta is tartja a kapcsolatot a megölt fiú szüleivel.

Nagyon jó emberek. Sokat beszélgettünk a tragédia után. Rendszeresen felhívtam őket az ünnepekkor is, hogy megpróbáljak egy kis vigaszt nyújtani nekik. Nagyon nehezen jött össze nekik a fiúk, ő volt a mindenük

– mondta a parancsnok, aki a 24.hu portáltól tudta meg, hogy hamarosan szabadulnak Sz. József gyilkosai. Erről így beszélt:

Az élet fogja majd eldönteni, hogy alkalmasak-e arra, hogy kiengedjék őket, és hogy az a bő tíz év amit bent töltöttek, elég tanulsággal szolgált-e a számukra ahhoz, hogy valóban megváltozzanak. Remélem, hogy jó irányba sikerült terelni az életüket a börtönévek alatt.

A két fiatal annak köszönheti a szabadulását, hogy mindvégig betartották a börtön szigorú szabályait. Szinte hihetetlen, de egy fegyelmit sem kaptak a közel tizenegy bent töltött év alatt.

Az átlagnál sokkal intelligensebbek. Mind a ketten simán leérettségiztek odabent. Mihály a festészetbe és a vallásba menekült. Freskókat készített a börtön kápolnájába és a lelkésszel is nagyon jól összebarátkozott. Olyannyira, hogy azt is megengedték neki, hogy mellette dolgozzon a börtön kápolnájában. Most már olyan segédlelkészféleként dolgozik. Festéssel és rajzolással telnek a mindennapjai

– mondta el egyik volt rabtársa.

Mihály jelenleg konyhai kisegítőként dolgozik, zöldségeket pucol és mosogat. Az információk szerint tele vannak dicsérettel, így valószínűleg jóváhagyják majd a szabadlábra-helyezési kérelmüket, így tavasszal már kint lesznek. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: