2019. 01. 10., Csütörtök, 15:06

Már kapható a városban az ország legjobb kávéja! - Eláruljuk, hogy hol!

December közepén írtunk róla, hogy a Kávékorzó Független Kávémagazin kihirdette többek között a 2018-as év legkedveltebb kávéját és baristáját. A 10 legjobb között egy kaposvári név is feltűnt, ám az első helyezett Hegedüs László lett, akinek nevéhez kötődik az Umami kávébrand, amit a 2018-as év legjobb kávéjának választott a közönség!

Hegedüs Laci már járt Kaposváron korábban, hiszen egy napig ő főzte a kávékat az Eleven Kultúrbisztróban, éppen ebből az ismeretségből kifolyólag gondoltuk, hogy kikérdezzük őt a nyertes kávéval kapcsolatban, így megtudakoltuk tőle, hogy érdemes azt fogyasztani, illetve milyen az ország legkedveltebb baristájának lenni. 

Miben különleges az Umami Roastery San Remo blendje?

- Ez egy olyan kávékeverék, ami kifejezetten én vagyok - kezdte Laci - vagy, ha úgy tetszik, amit valójában gondolok a kávéról. Egy picit eltér a többi keveréktől, ugyanis nem lehet rá azt mondani, hogy sötét pörkölésű, inkább mondanám azt, hogy közepes, mégis a klasszikus sötét ízjegyeket hozza, több savval, szirupos szájérzettel és magasan vibráló ízekkel. Egy hosszú kísérletezés és kóstolás eredményeként született meg a San Remo blend, nevét pedig egy itáliai kisvárosról kapta, ahol megismerkedtem a kávéval 12 évvel ezelőtt.

Milyen kávéfajtákból tevődik össze?

- Kolumbiai, Brazil és costa ricai kávékból áll össze, amik külön vannak pörkölve a legnagyobb odafigyelés mellett. 

 

 

https://vimeo.com/236061000

 

Milyen érzés hogy a kávéd lett Magyarország legjobbja? 

 

- Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy ez egy közönségszavazás eredménye, nem pedig szakmai, 'hála istennek'. Sajnos utóbbiról elmondható az a jó magyar virtus, hogy irigység és széthúzás.

 

Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy a vendégek es a fogyasztók a San Remo blendet választották az év kávéjának, jómagamat pedig az év baristájának, igazolva ezzel azt, hogy jó amit csinálok és jó úton haladunk. Köszönöm szépen mindenkinek itt is! A jövőre nézve rengeteg tervem van, amivel remélem rászolgálok a bizalomra, amit a kezembe adtak a díjakkal. Természetesen a fő gondolat, ami inspirált erre, örökre megmarad, ami nem más, mint hogy élményt adjak a vendégeknek!

Mi a véleményed a kaposvári, illetve a vidéki kávézási szokásokról? Mennyire nyitnak az új hullámos vonal felé?

- A kaposvári kávékultúra egy az egyben megegyezik a vidékivel, elmaradott, mert nem nagyon nyitnak az újítások felé. Ezért is fontos az edukáció, persze ez nem arról kell szóljon, hogy kioktatjuk a vendégeket, hanem próbálunk megosztani velük olyan információkat, amit nem tudtak, vagy amivel esetleg nagyobb kávézási élményt kapnak. Nem szeretem az újhullámos szó használatát, nyilván a kávékultúra fejlődik, és hogy hányadik, és milyen hullámnak hívjuk talán lényegtelen is. Sokkal fontosabb, hogy képzett baristák próbálják meg a legjobbat letenni a vendég asztalára, így pedig szuper kávézók tudnak születni. 

Hogyan ajánlanád a San Remo blend fogyasztását? 

- Espresso technológiával mindenképpen, hisz ez inspirált 12 éve. Azon belül pedig mindig azt vallottam, hogy mindenki igya úgy a kávét, ahogy a legjobban szereti, de természetesen espressoként fogja érteni a vendég legjobban, hogy mit is gondolok a kávéról.

Az Eleven Kultúrbisztróban már kapható az Umami Roastery San Remo blendje, ahol presszó formájában mi is belekóstoltunk már, nektek is csak ajánlani tudjuk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: