2018. 12. 17., hétfő, 10:46

Készítsd el otthon a sörödet - Kapszulás sörfőzőt mutatott be az LG!

Jártál már úgy, hogy egy hosszú nap után hazaérve, szívesen toltál volna be az esti meccs közben egy jó hideg sört, de a hűtőt kinyitva csak a hátoldalon csorgadozó jéghideg vízcseppek köszöntek vissza rád?

Jó, azért ha ennyire nem is, mindenkivel történt már, hogy nem volt otthon egyetlen doboz sörike sem, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Ezen pórul járt sörfogyasztóknak kínál most megoldást az LG, legújabb sörfőző gépével, amelyet a kézművessör-forradalom első lépcsőfokának is neveznek. A Home Brew a kapszulás kávék elvén működik, hiszen mindössze egy kapszulát kell a gépbe helyeznünk, amely malátát, élesztőt, komlóolajokat és ízesítőket tartalmaz, majd megnyomjuk a gombot, és a gép már dolgozik is.

 

 

Sajnos nem egy szempillantást kell várnunk a sörünkre, hanem majdnem két hetet, viszont nem kis dolog, hogy ez a szerkezet automatizált módon hajtja végre az erjesztést, a szénsavas dúsítást, az érlelést a csapolást, majd pedig az öntisztítást is. Természetesen ez az eszköz is megkapta az okos jelzőt, hiszen iOS és Android készülékükön is követhetjük a sörfőzés aktuális állapotát.

 

 

A gép különböző stílusú sörök készítésére is alkalmas, ráadásul a gyártó minden egyes adag alkalmával garantálja a minőséget. A kapszulák jelenleg ötféle ízvilágban elérhetőek, Indian Pale Ale (IPA), American Pale Ale (APA), angol stout, belga búzasör vagy cseh pilseni közül lehet válogatni. A sör fajtájától függően egyszerre öt liter sört képes nekünk készíteni a gép, a baj csak az, hogy ehhez két hétre van szüksége. Öt liter sör talán elég is annyi időre, kivéve ha becsúszik egy házibuli…

 

Karácsonyra kinek jöhet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: