2018. 12. 05., szerda, 10:55

Utálod a Facebookon automatikusan elinduló videókat? Ciki, most a YouTube is átveszi a funkciót!

Sokan kivoltak a Facebook azon újításától, mikor az oldalra feltöltött videók elkezdtek automatikusan maguktól indulni, ráadásul mindezt max hangerőn tették.

Ezt a funkciót vezeti most be a YouTube is, bár ők azért tanultak a közösségi oldal hibáiból, és kicsit finomhangoltak a dolgon. Ugyan valóban elindulnak majd a videók, ha arra vándorolunk, ám hang nélkül teszik ezt. Az Autoplay on Home nevű fejlesztés ráadásul törekedik majd arra, hogy az adatforgalmunkat se szívja le fullra, hiszen csak wifire csatlakozva fogja teljes minőségben elindítani a videókat.

 

 

Az új funkciót természetesen alapjáraton mindenki megkapja, de a beállítások között ki is tudjuk majd kapcsolni ezt a lehetőséget, így aki nem szeretne belekukkantani egy-egy videóba, az a frissítést követően keresse is meg ezt a kikapcs gombot.

 

 

Nem biztos, hogy egy videómegosztó portál esetében ez az újítás hátrány lenne, hiszen ezáltal bele tudunk kukkantani néhány másodpercben a videók tartalmába anélkül, hogy elindítanánk azokat, ráadásul a Facebookal ellentétben mindezt hang nélkül tehetjük. A funkció várhatóan a következő hetekben érkezik készülékeinkre a frissítéssel.

 

Megtartjátok a funkciót, vagy azonnal megy a tiltás?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: