2018. 12. 05., Szerda, 14:07

Amerikában folytatja karrierjét a fiatal kaposvári úszó

Amerikai ösztöndíjat nyert el az 1. MCM-Diamant Adorján SE fiatal úszója, Bozsó Sára, aki így augusztustól a University of Akron tanulója lesz.

A 18 esztendős kaposvári lány 14 éves úszói pályafutásra tekinthet vissza, amely most kifizetődni látszik, hiszen egy álma válik valóra azzal, hogy Amerikában folytathatja majd tanulmányait. Kifaggattuk kicsit, hogy miként jutott el idáig, és mik a tervei a jövőben.

Nem egyszerű feladat elnyerni egy amerikai ösztöndíjat, neked mégis hogy sikerült?

Igen, valóban nem egyszerű, nagyon nehéz feladat volt ez számomra, hiszen az amerikai edzők nem osztogatják csak úgy az ösztöndíjakat. Több száz egyetemre küldtük ki az eredményeimet, és mindig tartottam a kinti edzőkkel a kapcsolatot hol e-mailben, hol pedig Skype beszélgetéseken. 

Mikor volt a fordulópont? Mikor dőlt el, hogy elnyertél egy ösztöndíjat? 

Nem hittem volna, hogy ilyen hamar meg kell hoznom a döntésemet, de szerencsére a budapesti Világkupa és a Rövidpályás Országos Bajnokság úgy sikerült ahogy elterveztük. Folyamatosan úsztam az egyéni csúcsokat és az amerikai edzőknek csak ez számított, persze azért az amerikai érettségit meg kellett írnom. A versenyek után elküldték nekem a hivatalos papírokat, nekem pedig csak alá kellett írnom  számomra a legjobbat. Ez pedig az Akron-i egyetem lett Ohio államban. 

És mi lett volna ha nem sikerül?​

Feltettem mindent egy lapra. Úgy voltam vele, hogy ha ez nem jön össze, akkor én nem tanulok tovább, hiába a kitűnő bizonyítvány. Maradok itthon Kaposváron és csinálom az edzéseimet ugyanúgy, mint ahogy eddig tettem Hajdu Sándor és Baranyai Barnabás keze alatt. 

Maradt volna az úszás a fő irányvonal?

Számomra az úszás az első. Imádom nap, mint nap a korlátaimat feszegetni a medencében és nem tudom elképzelni az életem úszás és versenyek nélkül. Nagyon örülök annak, hogy azt csinálhatom amit szeretek. 

Várod már a költözést?​

Egyenlőre még nem fogtam föl, hogy mi is fog velem történni augusztusban. Nehezen fogom itthon hagyni a családomat és a barátomat. Szerintem ez az egész akkor fog nálam tudatosulni mikor én már a repülőn ülök és LeBron James szülővárosába tartok. 

Gratulálunk az ösztöndíjhoz és reméljük, hallunk még az eredményeidről!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: