2018. 12. 03., hétfő, 10:55

Kaposvári lány arat a nemzetközi porondon - Bemutatjuk 2018 Pillakirálynőjét!

Még októberben számoltunk be egy kaposvári pillásról, aki egy nemzetközi versenyen húzta be a bajnoki címet, ám a versenyzők nevét böngészve egy másik helyi hölgy nevét is felfedezni véltük. Tóth Emese Kaposvárról indulva egészen Németországig jutott, és bár ahhoz képest, hogy csak 2016 óta foglalkozik specifikusan szempillákkal, nemzetközi porondon már több előkelő helyezéssel is büszkélkedhet, most pedig megválasztották a 2018-as év Pillakirálynőjének is! 

Emese, hogy kerültél te Németországba?

2015-ben jöttem ki egy ismerősöm segítségével, szinte 0 nyelvtudással. Még csak 20 éves voltam, 500 euró volt a zsebemben, úgyhogy ez egy elég merész lépés volt. Az ismerőseimtől 3 hónap után költöztem el egy lakásba, amit az első munkahelyem biztosított, itt 6 magyarral laktam együtt. Nem volt egyszerű a kezdet, nem egy átsírt éjszakám volt, de legalább nem 80 ezer forintért robotoltam otthon… Az elmúlt 4 év alatt 3 helyen dolgoztam és 4-szer költöztem, ahogy fejlődött a nyelvtudásom egyből váltottam. 

 

4. Wimpernwelt bajnokság, Kalkar

Miként kerültél közel a szépségiparhoz?

Amikor még Kaposváron éltem mindig volt műszempillám és műkörmöm, ezekre mindig adtam, így amikor kiköltöztem és már biztos állásom volt, elkezdtem egy igényes szalont keresni itt is, ám szembesültem a szomorú valósággal, hogy ezek itt kinn egyáltalán nem olyan egyszerű dolgok, mint otthon. Sajnos itt a szépségszalonok 95%-a inkább arra megy, hogy gyorsan-gyorsan, olcsón (vagy szemtelenül drágán) összecsapjanak valamit. Mivel amióta kiköltöztem a legfontosabb volt számomra , hogy megteremtsek magamnak egy olyan életet ahol a magam ura lehetek, ebben pedig láttam lehetőséget, ki is használtam gyorsan.

 

Mióta foglalkozol pillázással?

2016-ban végeztem el Kaposváron az első alaptanfolyamot, és akkor még vendéglátásban dolgoztam, így a szempillázás csak mellékállás volt számomra. Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű belekezdeni, mivel akkor még lakótársam is volt egy két szobás lakásban, ami azt jelentette, hogy a saját szobámat kellett stúdióvá alakítanom, ahol dolgozhattam. Azóta van egy 3 szobás albérletem, ahol az egyik szobából saját Homestudio-t csináltam.

 

United Lashes Cup europai bajnokság, Stuttgart

Mit jelent ez a munka számodra?​

Egy igényes, tiszta, szép pillasor megváltoztatja a nők egész megjelenését. Önbizalmat ad nekik, magabiztosságot és egyszerűbbé tesszük a reggeleiket. Minden egyes vendég magához illő pillasort kap, amit a szemformájukhoz, szempillájuk állapotához és a stílusukhoz igazítok. 

 

Láttuk sorra nyered a díjakat. Milyen versenyek voltak ezek?

3 versenyen vettem eddig részt, mindegyik nemzetközi bajnokság volt. Az első Stuttgartban, a második Bécsben, a harmadik Kalkarban a német-holland határnál. A stuttgarti volt az első versenyem, így itt “bemelegítésként” csak egy kategóriában indultam. Mivel életem első versenyén egyből az első helyezést értem el, magabiztosabban vágtam bele a következő versenybe, így Bécsben már két kategóriában neveztem, ahol egy második helyezést és egy különdíjat is bezsebeltem.

 

A gyűjtemény

Eredményeim:

United Lashes Cup - Stuttgart

Mega Volumen Junior 1. hely

 

Lash Agora Championship - Bécs

Mega Volumen Master 2. hely és külndíj a zsűritől

 

4th Wimpernwelt - Kalkar

1:1 Classic Master 3.hely

2-3D Volumen Professional 1. hely

Lashlifting Junior 1. hely

2018 Pillakirálynője cím

 

Queen of the Lashbattle 2018

A kalkari más volt mint a többi, hiszen tudni kell, hogy ha valaki mind a 4 kategóriában indul itt és a legmagasabb pontszámot éri el, azt megkoronázzák és megkapja az Év Pillakirálynője címet. Mivel Mega Volumen kategóriában sajnos nem voltam benne az első háromban, azt hittem, az esélyem elúszott a címért, de végül a pontszámaim elégnek bizonyultak, így örömmel jelenthetem ki, hogy én lettem 2018 Pillakirálynője! 

 

Melyikre vagy a legbüszkébb?

Egyértelműen erre a címre, a koronára vagyok a legbüszkébb mivel nagyon sok munkám, időm, türelmem, energiám és befektetésem van benne, de természetesen mindegyiknek nagyon örülök, hiszen minden nap emlékeztetnek rá, hogy honnan, hova jutottam el életem során.

 

Lash Agora nemzetközi szempilla építő bajnokság, Bécs

El tudod még képzelni Magyarországon vagy Kaposváron az életed? 

Őszinte leszek, nem. Két teljesen különböző világ. Kaposvár mindig is az otthonom marad, hisz ott nőttem fel, de már Németország is az otthonommá vált. Itt vannak a barátaim, a vendégeim, a párom és a nyáron apukám is kiköltözött hozzám.

 

Ezzel szeretnél foglalkozni a jövőben is? 

Mindenképp, mivel kreatív és önálló lehetek, a munkám által magabiztosságot adok a hölgyeknek, a vendégeimet imádom, örülök ha szülinapi ajándék lehet a munkám vagy menyasszonyi pillát készíthetek. Büszke vagyok rá, hogy a hobbimat a megélhetésemmé alakítottam, imádom a munkám, amit manapság sajnos kevesen mondhatnak el magukról.

 

Szabó Hajnalkával a 2017-es pilla királynővel.

Mit tanácsolsz annak, aki szintén hasonló utat kívánna végigjárni?

Hogy csak akkor kezdjen bele, ha 1000%-ig elhatározta magát, ha tényleg új életet akar kezdeni, ha hisz magában és van elég lelki ereje ahhoz, hogy belevágjon. Erre leginkább lelkileg kell felkészülni. Nem egyszerű otthagyni mindent és mindenkit, majd egy idő után szembesülni vele, hogy tényleg csak saját magadra számíthatsz, de ez tesz erősebbé! A nyelvet mindenképp meg kell tanulni, anélkül nem lehet előre haladni, sok kapu kinyílik előtted, ha beszéled rendesen a nyelvet. Nem egyszerű az út, de ha megvan az elegendő kitartás és akarat hozzá, akkor mindenképp megéri!

 

Gratulálunk Emese, és sok sikert kívánunk a jövőben! Reméljük hallunk még rólad, és a nemzetközi eredményeidről!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: