2018. 12. 03., hétfő, 12:11

Brutális árak a pesti karácsonyi vásárban! De mi vár ránk Kaposváron?

November közepén több helyen is cikkeztek arról, hogy Budapesten, a Vörösmarty téren található karácsonyi vásárban idén mennyire elszálltak az árak, ezért gondoltuk megnézzük, hogy kicsiny városunkban is hasonlóan bele kell-e majd nyúlnunk a pénztárcánkba, ha inni szeretnénk egy forralt bort. 

A Kossuth téren vasárnaptól több mint 30 árust találunk a karácsonyi vásárban, ezek zöme pedig étellel és itallal várja a kaposváriakat. A teljesség igénye nélkül van itt minden, forralt bor, puncs, rövid italok, kenyérlángos, hurka és kolbász is. 

 

 

Míg Pesten a forralt borhoz, amit eldobható műanyag pohárba mérnek ki, 900 forint alatt nem juthatunk, addig Kaposváron ugyanezt a három decit 750 forintért kapjuk meg dupla falu termo poharakban. 

 

 

A kávék terén is van különbség, hiszen egy jó feketét itthon 200-ért ihatunk, míg Pesten ugyanezért 450-et kell kipengetni. A teának 100 forint, a puncsnak pedig 250 forint a decije a Kossuth téren, ugyanezek Pesten 100, illetve 350 forintért kaphatók. 

 

 

A Pénzcentrum beszámolója alapján a korsó sört a fővárosban 1000 Ft alatt nem kapni, itthon ennyi pénzért pedig már kézműves sörkülönlegességeket ihatunk a vásárban. A pálinka is olcsóbb egy kicsivel, hiszen itthon négy cent 690-től 800-ig mozog, ugyanez a Vörösmarty téren 1-2 ezer forint. 

 

 

Közkedvelt választás a karácsonyi vásárokban a kürtöskalács, aminek itthon mindössze 500 forint az ára, így pedig harmadannyiba kerül, mint Budapesten. 

 

 

Míg fővárosunkban 1000 forintért egy sima, 1500-ért egy sajtos-tejfölös lángost kapunk a vásárban, addig Kaposváron ugyanezért a pénzért jól megtömött kenyérlángost ehetünk, így például a Mindent bele névre hallgató, fokhagymás tejfölös, lilahagymás, bacon, kolbász, tepertő és sajt kombinácíóért is csak 1200 forintot kell fizetnünk. 

 

 

Ugyan a fővárosban minden drágább, de az érezhető, hogy a karácsonyi vásárok terén elszálltak az árak, viszont szerencsére a kaposvári ünnepi vásár pénztárcabarát maradt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: