Egy nem mindennapi programra szeretnénk felhívni a gasztronómia iránt érdeklődő olvasóink figyelmét. A rövid idő alatt hírnevet szerzett somogyaszalói Deseda Kapuja étterem kreatív séfje, Kun Péter megjelentette első könyvét, mely a "Gourmet Csárda - 36 év, 36 recept" címet kapta, ennek apropóján szervez vacsorával egybekötött könyvbemutatót most az étterem.
Az eseményen átvitt, és szó szerinti értelemben is belekóstolhattok abba, amiről a könyv szól: a hagyományok tiszteletébe, a szüleink receptjeibe és a magyar konyha sokszínűségébe.
Megismerhetitek személyesen Kun Pétert, aki Krasecz Zoltánnal és Bognár Zsolttal, az étterem séfeivel mutatnak be 5 ikonikus fogást a könyv lapjairól, melyek a következők:
Előétel:
- Kacsamájas szamármorzsával, házi kenyerünkkel
Leves:
- Fácánesszencia májas grízgombóccal és petrezselyem olajjal
Főételek (választható):
- Marhapofa pecsenye vargánya kocsánnyal, sült dödöllével és rozmaringhabbal
- Süllőpaprikás, juhtúrós burgonyasztrapacskával, füstölt kapor terrinnel és haltepertővel
Desszert:
- Mákos túrógombóc édes tejfelhabbal és mézeskalácsmeggyel
Ha szeretnél részt venni az esten, jelöld a Facebook eseménynél, de igyekezz! - A helyek kizárólag előfoglalással, korlátozott számban érhetőek el, 6990 Ft-os áron.