Kiss Mackók Barlangja - Egy kaposvári oázis bárkinek, bármikor, bármire

2018. 11. 22., Csütörtök, 11:10

Kiss Mackók Barlangja - Egy kaposvári oázis bárkinek, bármikor, bármire

Nemrég nyitott meg az Arany János téri piros házak alatt a Kiss Mackók Barlangja ételbár, ami igazából jóval több mint egy ételbár. Böbe és József, a sokáig külföldön vendéglátózó pár régen dédelgetett álmát váltotta valóra, amikor megnyitották első saját üzletüket.  

Böbéék a Kiss Mackókkal egy kis oázist szerettek volna létrehozni a rohanó városban. Egy békés sarkot, ahol megállhatunk nyugodtan megenni egy frissensültet, levest, megihatunk egy kávét, teát, forrócsokit, vagy akár egy fröccsöt.

Az szeretnénk, hogy ne csak az evésről-ivásról szóljon egy vendég ittléte, szánjon magára egy negyed órát, nyugodjon meg és érezze jól magát. 

Már a belépéskor elfog az érzés, hogy ez a hely tényleg mindenkit szívesen lát, akár egy házias ebédre, akár egy gyertyafényes vacsorára érkeztünk. 

A rövid étlap minden napszakra tartogat valamit, így találunk rajta frissensülteket, leveseket, de tésztát, salátát, toast-ot is a napi ajánlat mellett. Látható, hogy nem a külcsínre helyezik a hangsúlyt, de ami a tányérra kerül, az valóban friss és minőségi, a sonka pármai, a tészta olasz. József üzletpolitikája egyszerű és korrekt:

a vendég számítson kevésre, kapjon többet és elégedetten távozzon

Az oldalsó terem központi helyét a süteményes hűtő foglalja el, melyben Cseh-Horváth Anita, a Baross Cukrászda mestercukrászának termékei kínálják magukat, továbbvíve a 2016-ban bezárt ikonikus cuki hagyományait. A jelszó itt is ugyanaz mint az ételeknél: nulla flanc, korrekt minőség.

Az italkínálat sem marad el az előbbiektől, megtalálhatóak rajta a minőségi gyümölcsborok, pálinkák, sörkülönlegességek.

A környékbeliek már rátaláltak a csendes és mindig barátságos kis "barlangra", a visszajelzések pedig egytől-egyig pozitívak.

Ha meg szeretnétek lepni az otthoniakat egy kis édességgel, megvan rá a lehetőség: süteményre, tortára rendelést felvesznek. Kisebb rendezvényeket 10-12 főig vállalnak, ezzel kapcsolatban érdeklődjetek személyesen vagy Facebook oldalukon.  

Szeretnétek ingyen ízelítőt kapni az igazi mackós kiszolgálásból? Játékunkon egy kétszemélyes Mackó tálat nyerhettek, mely a következőket tartalmazza: grillezett csirkemell, natúr szelet tükörtojással, rántott szelet, hasábburgonya, röszti, grillezett zöldségek, plusz egy saláta ráadásnak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: