2018. 11. 19., hétfő, 13:34

Két éve jár egy fekete macska múzeumba - Még egyszer sem engedték be

Rajong a művészetekért az a kóbor fekete macska, amely már évek óta próbál meg bejutni egy Hirosimában lévő múzeumba, sikertelenül.

A szabályzat ugyanis nem engedélyezi a háziállatok behozatalát az épületbe, így a kóbor macsek sem nézhet körbe, bármennyire is szeretne. Az alkalmazottaktól már nevet is kapott, és a kis Ken-csan máig nem tágított, két éve próbál meg bejutni a múzeumba, ráadásul egy ideje már nem is egymaga, hanem társával, Go-csannal érkezik a bejárathoz.

 

 

Érdekesség, hogy a fekete kandúr először egy Macskák című Mitsuaki Iwago fotókiállítás alkalmával jelent meg, és már akkor is előszeretettel posztolt róla a múzeum a közösségi oldalakon. A boltban egyébként már kapható több olyan ajándék is, amelyen Ken-csan akcióit elevenítik fel, ráadásul a Facebookon már egy petíció is szárnyra kapott, hogy a múzeum engedje végre egyszer be a párost. 

 

 

Az intézmény viszont nem tágít, nekünk viszont így maradnak a vicces fotók és videók, amint az őrök minden nap a macskákat hajkurásszák a bejáratnál. 

 

Jing és Jang, Ken- és Go-csanMajdnem sikerült!Szokásos alakításMár a boltban is lehet kapni a macskákkal ellátott ajándékokat

Csodáljuk a kitartásukat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: