2018. 11. 19., hétfő, 10:44

Kaposvárra is lehullottak az első hópelyhek!

Az ország délnyugati felében már vasárnap este több helyen lehullottak az első hópelyhek, így például Pécsett is, Kaposváron a hétfő reggeli órákban indult meg a szállingózás.

A nap további felében sokfelé készülhetünk vegyesen esőre, havas esőre, kisebb havazásra, a hőmérséklet 4-6 fok körül alakul.

Kedden délnyugat felől egy mediterrán ciklon hoz jelentős csapadékot, mely leginkább eső formájában hullhat le, de nyugaton, északnyugaton havas eső, havazás is várható. Sokfelé élénk, erős lesz a keleties szél. Délután 1-10 fok valószínű, nyugaton lesz hidegebb. 

 

A koponyeg.hu előrejelzéseSzerdán marad a borongós idő, többfelé szitálással, kisebb esővel. Északkeleten még élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban pár fokkal fagypont fölött, napközben 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is marad a borongós idő, de északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, ott akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Máshol szórványosan fordulhat elő szitálás, gyenge eső. A hőmérséklet a szerdaihoz hasonlóan alakul. Pénteken is marad a tipikus késő őszi idő, de ezen a napon több lehet a napsütés.

 

Tavaly december 3-án esett le az első hó, ami nem olvadt el rögtön. Idén vajon meddig kell várni rá?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: