Beküldés

2018. 11. 08., csütörtök, 09:31

Porcelán baba kiállítást szerveznek novemberben a Megapapírban!

Igazán érdekes dologra kaptuk fel a fejünket a legutóbbi látogatásunkkor a Megapapír üzletében, hiszen gyönyörű porcelán babák néztek velünk farkasszemet több vitrinből. Ennek nem más az oka, mint hogy november hónapban egy kaposvári hölgy gyűjteményének egyes darabjait tekinthetitek meg a Raktár utcai üzletben. 

 

Nyersné Meláth Veronika a gyűjtője ezeknek a babáknak és az évek alatt a tulajdonába kerülő babák száma mára már eléri a több száz darabot is, amiből most felajánlott párat a Megapapírnak is, hogy csinálhassanak belőlük egy kiállítást.

 

 

A vitrinekben legalább 30 darab porcelán baba bújik meg. A kiállított darabok különböző méretűek, más-más kinézetűek és különleges ruhákban tekintenek vissza ránk. A hölgy gyűjteményének ízelítőjében találunk egyedülálló és társas (fiú-lány) darabokat is.

 

 

A kiállítás kicsit visszahozza a fiatalkorunkat, hiszen az egyik legdrágább kincse minden kislánynak a porcelán babája volt, aminek szépségében a porcra kirakva lehetett csak gyönyörködni, hiszen ezeknek a játékoknak mindössze a teste az, ami kitömött, azon kívül az arcaik, és kezük - lábuk is porcelán. 

 

 

A Megapapírban november végéig tekinthetitek meg a különleges, szemet gyönyörködtető kiállítást!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!