2018. 11. 08., csütörtök, 12:06

Elgondolkodtató alkotással hívják fel egy fontos dologra a figyelmünket a Kossuth téren

Csütörtök reggel egy érdekes szobor jelent meg a Kossuth tér szélén, amely egy közel sem elhanyagolható dologra kívána meg felhívni a figyelmünket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet performansza a Szeretet nem árt nevet viseli, és a nők bántalmazásának súlyosságára hívja fel a figyelmet. Akciójuk során hangsúlyozzák, hogy ne tartsák magukban a nők, ha bántják őket, és nyissanak a szociális segélyszervezetek felé, ha ilyen történik velük. Kaposváron a Borostyánvirág Alapítvány Regionális Krízisambulanciáján, míg online a www.aszeretetnemart.hu oldalon lehet anonim segítséget kérni ilyen helyzetekben.

 

 

Akik nem tudják, hogy ami történik kapcsolatukban az normális-e, akik félnek kapcsolatukban, tehetetlenek párjuk agresszivitásával szemben vagy csak szívesen átbeszélnék a dolgokat amik velük történnek akkor a krízisambulanciákon vagy a többi elérhetőségen megtehetik ezt. A szociális szakemberek, pszichológusok és jogászok információkat oszthatnak meg, jogi tanácsokat adhatnak, pszichológiai segítséget nyújthatnak de csoportos foglalkozásokat és tréningeket is ajánlhatnak.

 

Hiszen a szeretet nem árt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: