Beküldés

2018. 11. 03., szombat, 16:10

Soha nem fogtak még akkora pontyot a Balatonban, mint amit Dávidnak sikerült bölcsőbe fektetnie a héten!

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szerdán tette közzé Facebook oldalán, hogy soha nem történt még akkora, általuk hitelesített pontyfogás a Balatonon, mint ami a minap délelőtt akadt horogra az északi parton. Dávidnak több mint 40 percen át küzdött a 30,10 kg-os pikkelyessel.

A balatoni pontyrekord ezzel hivatalosan is Hoffer Dávidé, aki el is mesélte a szerdai fogás körülményeit a Balatoni Hal munkatársainak:

 

Kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára, gyors táborállítást követően a végszerelékek már a helyükre is kerültek. Dávid 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24mm-es bojlival csalizta fel, amelyet az említett területre be is húzott még az érkezés napján. A ma reggeli órákban Dávid ejtős kapásra lett figyelmes, amely tudatta, hogy van érdeklődő a bot túlsó végén. Gyorsan csónakba pattant és már hasított is a hal felé, hogy megkezdődhessen a fárasztás. A küzdelem több mint 40 percen át tartott, a kapitális példány egyszerűen nem akarta magát megadni. Összesen háromszor sikerült „felimádkozni” a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni.

 

 

Mi is gratulálunk a fogáshoz, ezzel együtt a rekordhoz is!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!