2018. 10. 31., szerda, 10:42

Hódítanak az országban az Enni adok dobozok! - Kaposvárra vajon elérnek valaha?

A Re-Formáló Egyesület Facebook oldalán figyeltünk fel arra a kezdeményezésre, ami már több éve működik hazánkban, és jelenleg 40 magyarországi helyen, nagyobb és kisebb városokban ad helyet az Enni adok dobozoknak. Az ételadományozó dobozok lényege, hogy minden arrajáró éhes száj - legyen az felnőtt vagy gyerek - talál benne egy kis elemózsiát.

A Re-Formáló Egyesült ezekkel az Enni adok - Enni Kapok doboznak nevezett szekrényekkel nem csak hajléktalanokon szeretne segíteni, hanem olyan gyerekeken is, akik csak az óvodában, vagy az iskolában étkeznek, és családokon, akik dolgoznak, de a lakhatás és egyéb kötelezettségek megfizetése után nem marad pénzük ételre. 

 

 

Ezekbe a műanyagból készült, fém megerősítésű, vízálló és UV védett anyagú szekrényekbe várnak minden megmaradt ételt ami lehet, hogy a kukában végezné.

 

 

Az országban jelenleg 40 Enni adok doboz működik, hozzánk legközelebb Siófokon találni csak ilyet. Nem kell attól sem tartani, hogy esetleg megromlik 1-1 étel a dobozban, hiszen minden szekrényhez tartozik egy önkéntes csapat is, akik naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén többször meglátogatják őket, illetve naponta ki is takarítják azokat. 

 

 

Reméljük hamarosan beszámolhatunk arról, hogy Kaposvárra is elért a kezdeményezés, hiszen városunkban is számtalan család, ezzel együtt pedig kisgyermek van, akinek szüksége lenne rá!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: