Beküldés

2018. 10. 30., kedd, 14:20

Kisebb háborúhoz elegendő fegyvert foglalt le Kaposváron a TEK

Egy 23 éves férfi kaposvári ingatlanjában tartottak házkutatást a rendőrök múlt pénteken, ahonnan rengeteg második világháborús fegyver került elő.

A megyei nyomozók előzetes bűnügyi információk alapján 2018. október 26-án házkutatást tartottak egy kaposvári ingatlannál. Az intézkedésbe a Terrorelhárítási Központ munkatársait is bevonták, mivel felmerült a lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 23 éves férfi lakcímén az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint többek között vélhetően a második világháborúból származó aknagyújtót, haditechnikai elemeket, töltényeket, gránátokat, tüzérségi gyújtókat, páncéltörő gránát repesz lövedéket, gyújtócsészét és gyújtótesteket találtak és foglaltak le.

 

 

A helyszíni szemle adatai alapján a bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 45 éves bárdudvarnoki lakos, akinek lakcímén, valamint egy másik kaposvári személynél tartottak házkutatást. Az ingatlanok átvizsgálása során feltehetően szintén a második világháborúból származó aknavető gránát testeket, gyújtószerkezeteket, puskagránátokat, rugóakna alkatrészt, tüzérségi gránátokat, kézigránátokat, gyutacs alkatrészeket, rakétát, betonromboló gránátot, töltényeket, valamint egy Moszin-Nagant típusú karabélyt, illetve 32 darab éles, 7,62 milliméteres lőszert találtak és foglaltak le.

 

 

A. Andrást, B. Tibort és harmadik társukat előállították a főkapitányságra, ahol közülük két főt gyanúsítottként, egyiküket tanúként hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. Az ügyben a további eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonása mellett folytatja.

 

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!