2018. 10. 16., kedd, 08:52

Kígyózó sorok Kaposváron! - Óriási dömping indult a városban a lakástakarékokért!

Hétfőn érkezett a hír, hogy a kormány kedden dönthet a lakástakarékpénztár támogatásának eltörléséről, ami mostanra már be is következett, hiszen különleges eljárásban a parlamentben, 125 igen és 49 nem szavazattal elfogadta a javaslatot. Országosan, így Kaposváron is óriási dömping kezdődött, hogy a lakosok minél hamarabb megkössék új lakástakarékpénztári szerződésüket. 

Kígyózó sorok, a megszokotthoz képest több tízszeres növekedés, és mindenki keresi az ügyintézőket a városban, hogy megkösse új lakástakarék szerződését, amire még állami támogatást is kaphat. Hogy mire fel a 'nagy cécó'? Az állam minden évben a befizetett összeg 30 %-át hozzáteszi a megtakarításhoz, azaz ha valaki a legmagasabb havi 20 ezer forintos befizetést vállalja, évi akár 72 ezres támogatást is kaphat, azaz a 10 éves szerződések esetében 720 ezer forinttal is gyarapodhat a megtakarítása

 

Forrás: Index.hu

 

Az OVB egyik kaposvári munkatársával beszélgettünk ma, aki azt mondja, hogy ki se látnak a munkából, hiszen az átlagos szerződéskötésekhez képest megtízszereződött a napokban kötött lakástakarékok száma. Míg egy átlagos héten 4-5 ilyen szerződést bonyolítottak le, tegnapról mára 40-50 új ügyfelük lett csak ma, délután 1-ig. 

Az egyik OTP Pont vezetőjével is beszéltünk, náluk hétfő óta éjjel-nappal csörög a telefon, illetve tucatszám fogadják az utcáról betérő ügyfeleket. Érkeznek olyan családok/párok is hozzájuk, akik nem egy, hanem máris több szerződést kötnek egyszerre, attól függően, hogy mennyit tudnak anyagilag bevállalni. 

 

 

A hölgy szerint Kaposváron nagyon fogják hiányolni az emberek a lakástakarékpénztárt, hiszen azzal, hogy megszüntették az állami támogatást, az emberek nem fogják ezt az opciót választani, pedig sokan ebből a megtakarított pénzből újították fel vagy vásárolták a lakásukat, szereltettek meg elromlott vagy korszerűsítésre váró dolgokat, amire amúgy nem lett volna keret.

 

Ha szerencsétek van, még egy pár napig van esélyetek az ország egyik legnépszerűbb megtakarítási formájának megkötésére, hiszen a törvény csak azután lép életbe hatályosan, hogy a Magyar Közlönyben kihirdették!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: